İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Uruguay’da “Ermeni Kültürel Soykırımı” kitabı yayımlandı

Ermeni Soykırımı’nın 100. yılı arifesinde Uruguay başkenti Montevideo’da insan hakları savuncusu, hukukuçu, yazar, siyasetçi Oskar Lopes Goldarasena’nın “Ermeni kültürel Soykırımı” kitabı yayımlandı. Osmanlı İmparatorluğu’nda yaşanan Ermeni Soykırımı’nı konu alan Uruguaylı uzman, yaşam tarzına etkilemek veya onları yok etmek niyetiyle bir etnik grubu veya bu gurbun bireylerine karşı uygulanan ‘kültürel soykırım’ın uluslararası bir suç olarak kabul edilmesini önemsedi.

Kitapta “kültürel soykırımın” bir ayrı kategori olarak terim tanıtımı veriliyor, hukuk açısından onun sonuçlarına değiniliyor. 126 sayfalık kitap İnsan Hakları ulusal kurumu ve Uruguay Ermeni Davası konseyinin desteğinde Uruguay Devlet Bilgi Merkezi tarafından yayımlandı.
Oskar Lopes Goldarasena Ermeni Soykırımı sonucu sorumluluklarına da değindi. Hukukçuya göre konunun sadece kültür değeri taşıyan yerleri ziyaret edilmesi değil, restörasyon edilmesi ve gerçek sahibi olan halka iade edilmesidir. Goldarasena “Ermeni kültürel soykırımı devam etmekte. Uluslararası hukuka karşı olan eylemler sürüyor. Ermeni halkının, agresör ülkeden  Ermeni Soykımı’nın kabul edilmesini talep etme hakkı var” ifadelerinin altını çizdi.

Yorumlar kapatıldı.