İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hollanda vatandaşı Türk bilim adamı Ermeni soykırımına değindi

Lahey’de gerçekleştirilen Ermeni Soykırımı’na ithaf edilmiş konferansa katılan Türk asıllı bilim adamı Ugur Ungor Ermeni Soykırımın’da milyonlarca insanın hayatını kaybettiğini ve binlerce kadının zorla Türkler ve Kürtlerle evlendirdiğini söyledi.

Dünyanın farklı yerlerden gelen 25 ünlü bilim adamının katıldığı konferans Soykırım, Holokost ve savaşlar araştırmalar Enstitüsü (NİOD), Güney California Üniversitesi ve ünlü hukukçu Aleksis Demirçyan tarafından düzenlendi.

Hollanda vatandaşı Türk tarihçi “Ermeni Soykırımı ile Holokost arasında farkı var: Ermeni Soykırımı sırasında kız ve kadınları bazen öldürmüyorlardı. Bazı insanlar onlar en azından kurtuluyorlardı diye söyleyebilir, fakat bu kadınlar zorla tecavüz ediliyorlardı. Bu bir trajedidir. Soykırım sadece yitirilmiş hayatlar değil, kırılmış hayatları da içeriyor” diye soyledi.
Sözüne devam eden Ungor “Suriye ve Der Zor trajedileri devam ediyor. IŞİD militanları yaptıkaları katliamları nasıl izah ediyor?: İnsanlar ölmeli çünkü onların ataları arasında Ermeniler de varmış” ifadelerini kullandı.

Yorumlar kapatıldı.