İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sarkisyan, Alman Parlamenterlerin ziyaretini teveccühle karşıladı

Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, bugün 12 Mart’ta Alman Bundstag üyeleri «Birlik 90/Yeşiller Partisi» eşbaşkanı Cem Özdemir ve beraberindeki heyeti kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Basın Sekreterliğinden verilen bilgiye göre; Sarkisyan Almanya’nın önde gelen partilerinden «Birlik 90/Yeşiller Partisi» ve Bundestag milletvekili Cem Özdmir’in ziyaretinin Ermeni-Alman dostluk ilişkilerine ve parlamentolararası işbirliğinin pekişmesi işinde özgün bir yere sahip olacağını ifade etti. Sarkisyan, Ermenistan’da Cem Özdemir’in Ermeni Soykırımına yönelik bakış açısından haberdar olduklarını, bu suçun tanınması ve kınanmasına yönelik Türkiye Hükümetine yönelik çağrılarını yüksek takdir ettiklerini belirtti.

Sarkisyan Alman parlamenterlerin, Cem Özdemir ve beraberindeki heyetin Ermeni Soykırımının 100. Yılı yaklaşırken Tsitsernakabrd Anıtını ziyaretinin memnuniyet verici olduğu ve sembolik anlam taşıdığını kaydetti.

Taraflar Ermenistan ve Almanya arasında dinamik gelişen yüksek siyasi diyalog düzeyi ve çok yönlü işbirliğine değindiler  ki bu ticaret ve ekonomi, kültür, bilim-eğitim, askeri, sağlık ve bir dizi diğer alanı içermekte. Taraflar ikili hukuk-akit alanının sürekli geliştiğini, aralarında parlamenter formatta da olmak üzere karşılıklı ziyaretleri memnuniyetle kaydettiler. Görüşmeciler, Ermeni ve Alman parlamenterlerin uluslararası parlamento kuruluşları çerçevesindeki işbirliğinin önemini vurguladılar.

Buluşmada Ermenistan’ın dış politika önceliklerine, aralarında farklı alanlarda gerçekleştirilen reformlar da olmak üzere iç siyasi yaşamı yanısıra bölgesel sorunlar ve tehditlere değinildi. Bu bağlamda başkan Sarkisyan, Dağlık Karabağ sorununun müzakere sürcine ilişkin bilgi verdi.
Taraflar Ermenistan-AB işbirliği ve bunun gelişimi işinde Almanya’nın olası desteğine ilişkin konuları da ele aldılar.

Yorumlar kapatıldı.