İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Şişli Özel Pangaltı Ermeni Okulu Öğrencileri Akif Müzesi’ni Ziyaret Etti

Öğrencilere eşlik eden Pangaltı Ermeni Okulları Müdür Başyardımcısı Tahsin Yıldırım, Ermenilerin Akif’i ortak bir değer olarak gördüklerini belirtti. Öğrencilerin Bağcılar Belediyesi’nin yaşattığı hatıralara şahitlik ettiklerini belirten Yıldırım, “İstiklal Marşı bu ülkenin ortak marşıdır. Manifestodur. Hepimizin ortak değeridir. Öğrencilerimiz, hakkında bilgi sahibi oldukları ve sevdikleri Akif’i daha iyi anlamak için Taceddin Dergahı Müzesi’ni ziyaret etmek istediler. Böylece zihinlerinde daha iyi bir portre oluştu” dedi. (? HYETERT)

*** 
Şişli Özel Pangaltı Ermeni Okulları öğrencileri, İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 94’üncü yılında, açıldığı günden bu yana yoğun ilgi gören Bağcılar Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ile Taceddin Dergahı Müzesi’ni ziyaret etti.
Bağcılar’da hizmete sunulan Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ile Taceddin Dergahı Müzesi İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 94. yılında kentin değişik ilçelerinden gelen misafirleri ağırlıyor. Özel Pangaltı Ermeni Okulları öğrencileri Müze’yi ve Taceddin Dergahı’nı ziyaret ederek, Akif’e ait eserleri yakından görme imkanı buldular. Ziyarete Pangaltı Ermeni Vakfı okulları adına vakıf yöneticisi Berç Menzilcioğlu, okul idarecileri ve öğretmenler de katıldı.
Öğrenciler, aslına uygun olarak inşa edilen Mehmet Akif Ersoy’un Ankara’da kaldığı ve İstiklal Marşı’nı yazdığı Bağcılar Belediyesi Taceddin Dergahı Müzesi’ni ziyaret etti. Akif’in yatak odası olarak kullandığı İstiklal Marşı Odası’nı gezen öğrenciler, Mehmet Akif Ersoy hakkında yazılan Kitap ve dergilerden oluşan 448 eserin yer aldığı kütüphaneye de ilgi gösterdi. Öğrenciler, burada sergilenen Mehmet Akif Ersoy’a ait objeler, Mısır’dan getirilen, Akif’in ‘Gölgeler’ isimli kitabının orijinal baskısı ile Arnavutluk’tan getirilen, Arnavutça baskılı Safahat’ı incelediler. Öğrenciler aynı zamanda Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini ve İstiklal Marşı’nı okudu.
“LOKMAN ÇAĞIRICI’YA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Öğrencilere eşlik eden Pangaltı Ermeni Okulları Müdür Başyardımcısı Tahsin Yıldırım, Ermenilerin Akif’i ortak bir değer olarak gördüklerini belirtti. Öğrencilerin Bağcılar Belediyesi’nin yaşattığı hatıralara şahitlik ettiklerini belirten Yıldırım, “İstiklal Marşı bu ülkenin ortak marşıdır. Manifestodur. Hepimizin ortak değeridir. Öğrencilerimiz, hakkında bilgi sahibi oldukları ve sevdikleri Akif’i daha iyi anlamak için Taceddin Dergahı Müzesi’ni ziyaret etmek istediler. Böylece zihinlerinde daha iyi bir portre oluştu” dedi. Pangaltı Ermeni Vakfı yöneticisi Berç Menzilcioğlu ise, “Böyle güzel bir eseri hizmete sunduğu için Bağcılar Belediye Başkanı sayın Lokman Çağırıcı’ya teşekkür ediyoruz” dedi.
Ziyaret sırasında Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Gültürk, öğrencilere Taceddin Dergahı Müzesi’ni tanıtarak sergilenen eserlerle ilgili bilgi verdi.

Yorumlar kapatıldı.