İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

George Clooney’den Ermeni İddialarına Destek

Amerikalı Hollywood aktörü George Clooney, Lübnan kökenli İngiliz avukat eşi Amal Clooney ile birlikte New York’ta Ermeni diasporasına ait bir kuruluşun sözde Ermeni soykırımının 100. yılı etkinlikleri çerçevesinde tertiplediği bir programa katıldı.

Ermenistan adına Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde (AİHM) İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek ile İsviçre Mahkemesi arasında yaşanan ‘Ermeni soykırımı inkar’ davasını takip eden Avukat Amal Clooney’e destek amacıyla katıldığı programda ünlü aktör, 100 Lives Initiative adlı kuruluşun Ermeni kökenli kurucusu Ruben Vardanyan ile birlikte sahneye çıktı.

PRNewsWire tarafından yayınlanan habere göre Clooney, isminin 100 Lives Initiative adlı kurumla birlikte anılmasının kendisi için bir onur olduğunu ifade ederek tüm dünyanın bugün de vuku bulmakta olan soykırıma karşı tavır alması gerektiğini söyledi.
İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek’in “Ermeni soykırımı uluslararası yalandır” sözleri nedeniyle İsviçre’de mahkum edilmesinin ardından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) başlayan sürece uluslararası üne sahip avukat Amal Clooney, Ermenistan’ın hukuk ekibinde yer alarak dahil olmuştu.
Ünlü aktör George Clooney’le evlendikten sonra Alamuddin soyadını bırakan Lübnan asıllı avukat, davaya üçüncü taraf olarak müdahil olan Ermenistan’ı temsil ediyor.

Yorumlar kapatıldı.