İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Putin, Ermenistan vatandaşlarının Rusya’daki kayıt işlemlerini kolaylaştırdı

Ermenistan vatandaşlarına yeni kolaylıklar geldi. Putin, Ermenistan vatandaşlarının Rusya’daki kayıt işlemlerini kolaylaştırdı. Rusya Devlet Başkanı Putin’in, Ermenistan ile Rusya vatandaşlarının karşılıklı olarak yaptıracakları kayıt işlemlerini kolaylaştıracak anlaşmaya ilişkin yasayı onayladığı bildirildi. Rossiyskaya Gazeta’da yer alan habere göre, düzenlemeler Ermenistan’ın 2015’te Avrasya Ekonomik Birliği’ne katılması nedeniyle yapıldı.

Ermenistan ile Rusya vatandaşlarının karşılıklı olarak bu ülkelerde bulunma prosedürleriyle ilgili hükümetler arası anlaşma 11 Temmuz 2014’te Soçi’de imzalandı.
Daha önce Ermenistan vatandaşları Rusya’ya geldiklerinde ülkede bulundukları 30 gün içerisinde göçmen kaydını yaptırmak zorunda bulunuyorlardı. Bundan böyle Ermenistan vatandaşları 180 günlük  sürenin  90 gününü  kayıt yaptırmadan ülkede kalabilirler.
Federal Göç Servisi, Ermenilerin BDT ülkeleri nüfusunun toplam % 5’ini oluşturduğu için kayıt kolaylaştırma işlemlerinde göç tehlikesi oluşturmadığını belirtti. Daha önce geçici bir süre bunun denendiği ve göç durumuna olumsuz etki yapmadığı da kaydedildi.

Yorumlar kapatıldı.