İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

«100 HAYAT» İnisiyatifinin tanıtımı gerçekleştirilecek

Bugün 10 Mart’ta New York’ta «100 HAYAT» (100 LIVES) ve insani «Aurora» Uluslararası Ödülünün (AURORA Internatinal Humanitarian Prize) tesisine ilişkin tanıtım etkinliği gerçekleştirilecek. İnisiyatif, 100 yıl önce kahramanca çabalar ve hayatları pahasına  Ermenileri Ermeni Soykırımından kurtaran birey ve kuruluşlara minnet vecibesinin yerine getirilmesini amaçlamakta. «100 HAYAT» tanınmış işadamları ve hayırseverler Ruben Vardanyan ve Nubar Afeyan ve New York Carnagie Vakfı Bşk. Vardan Gregoryan tarafıdan kuruldu.

«100 HAYAT»  İnisiyatifi soykırım ve insan hakları ihlalerine yönelik sorunlara dikkat çekme, ödülün tesisi aracılığıyla günümüzde yaşamlar kurtarma yönünde çaba gösterenler yanısıra 100 yıl önce binlerce Ermeniyi kurtarma yönünde çaba gösteren birey ve kurumları saygı vecibesinin ifa edilmesini  amacını taşımakta.
Ermenistan Gelişim İnisiyatifleri (IDeA) Vakfı kurucularından Ruben Vardanyan açıklamasında ″İnisiyatifle Ermenilere 100 yıl önce yardım edenlere şükranımızı ifade etmek istiyoruz; onlar sayesinde Soykırım inisiyatifinde bulunanların esas amacı olan Ermeni halkının imhası akamete uğradı. Projede; geçmişimiz bugün ve geleceğimize yönelik 3 unsuru bir araya getirdik″ dedi.
İnisiyatifin tanıtım etkinliğine ünlü şahsiyetler katılacak. İlgili canlı yayının 11 Mart saat 01:00’de www.100lives.com sayfasını ziyaret ederek izlemek mümün.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.