İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenilerin Atatürk’e Olan Kini Anıtı Durdurdu

ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Carson City belediyesinin düzenlediği “liderler ve milletler bahçesinde” Mustafa Kemal Atatürk anıtı yapılmasıyla ilgili proje, belediye meclisi tarafından hararetli tartışmalardan sonra reddedildi. Belediye başkanı Jim Dear, yaptığı U dönüşü ile herkesi şaşırttı ve üzdü. İki senedir methettiği Atatürk’u bir gecede unuttu ve “soykırım” sözcüğünü bile telaffuz etti. Ancak, Belediye meclisinde hararetli sunumlara neden olan önerinin reddedilmesinde ABD’deki Ermeni lobisi ile bölgedeki Yunanlılar önemli rol oynadı.

Atatürk anıtı önerisini son anda haber alan Taşnaklar (Ermeni Devrimci Federasyon Batı ABD Merkez Komitesi,) Huncaklar ( ABD Batı Bölgesi Ermeni Ulusal Komitesi,) ve Ermeni Gençlik Federasyonu (bir Taşnak alt kuruluşu) ve Amerika Yunan Konseyi gibi örgütlere üye 300’den fazla kişi, Carson City belediye binasında toplandı. Belediye binasına sığmayan Ermeni ve Yunanlıların bir kısmı da dışarda anıtla ilgili öneriyi protesto etti. Buna karşılık, sayıları nispeten az olan Güney Kaliforniya’daki Türk-Amerikalılar da 100den fazla üyesiyle önemli bir temsil kabiliyetine ulaştı. Anıta karşı gelenler adına Zareh Sinanyan (Glendale kenti Belediye Başkanı,) Jack Hacıyan (Montebello Belediye Başkanı,) Ardashes Kazakyan (Glendale kenti yöneticisi) , Profesör Levon Maraşlıyan ve Amerika Yunan Konseyi Başkan Yardımcısı Ariş Anagnos söz aldı ve yanlışlarla, hakaretlerle dolu konuşmalar yaptı yaptılar. Bu arada, Ermeni asıllı politikacılar da toplantıda anıta karşı olduklarını belirten bir mektup sundular. Ermeni temsilciler Atatürk’u Hitler ile aynı mantığa sahip olduğunu iddia edecek kadar igrenclestiler ve alcaldilar. Anıt lehinde konuşan altı kişi, ATASC dernek başkan ve eski başkanları, anıt komitesi ve dostları ile Türkiye’nin Los Angeles konsolosu Sayın Gülru Gezer idi. Sayın Gezer, bir çok dünya liderinin Atatϋrk’ϋn devrimci, reformcu, barışçı ve evrensel görüşlerini taktir ile karşıladığını, ve Atatürk, yurtta ve evrende barış isteyen, kadın haklarını birçok ülkeden önce hayata geçiren, modern Türkiye’nin kurucusu olarak tarihe geçmtigini söyledi.
ATASC Başkanı Burcu Tansu toplantı sonrası yaptığı açıklamada, anıta ret oylamasının Türk toplumunu derinden üzdüğünü, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün anısını yaşatmak için büyük bir özveriyle çalıştıklarını, ama Ermenilerin kinlerinin anıtı önlediğini söyledi. Bu olayın Türkler ve Ermeniler gibi yüzyıllarca birlikte yaşamış milletlerin barışına gölge düşürdüğünü söyledi.
Olayın ertesi günü, salim bir kafa ile bir durum değerlendirmesi yaptığımda görünen fotoğraf şudur: Ermeni lobisi gene yapacağını yapmıştır. Burada sürpriz yoktur. Aşırı derecede uzulmege, abartmaya ve/veya moral bozukluğuna hiç gerek yoktur. Güney Kaliforniya Türk Amerikan toplumu olarak, adım sektirmeden, bıraktığımız yerden devam etmeli ve o anıtı mutlaka Kaliforniya’da bir kente dikmeliyiz.” Atatürk bizler için çok önemlidir. Şahıslar, gruplar, partiler üstüdür. Vatanımızın, milletimizin ozudu, vizyonudur. Hedefidir ve kayalidir. Kalbi ve ruhudur… Atatürk’e karşı olmak demek, Türk milletine her alanda, her anlamda karşı olmak demektir. ‘Hepimiz Hrantız’ diyen o saf özürcüler ve onların arkasındaki “Derin Dinkciler”in bu olaydan ders çıkarmalarını ve soykırım iddialarının ardındaki inanılmaz kin ve nefreti artık görmelerini diliyorum. Dünya liderlerinin ve (1938 den bu yana) tüm Amerikan başkanlarının büyük bir taktirle andığı, dünyanın birçok ülkesinden anıtlarının bulunduğu, asker, devlet adamı, reformcu, vizyoner, ve 20inci yzuyilin en önemli liderlerinden biri olan Atatürk’u, iki paralık, yalancı ve rezil Ermeni lobisinin yalanlarına teslim edecke değiliz herhalde…
“Yurtta barış, evrende barış.”

Yorumlar kapatıldı.