İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Cumhurbaşkanı Ermeni Soykırımını yaşamış 105 yaşındaki bayanı kutladı

Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan bugün Ermeni Soykırımına tanıklık etmiş ve doğduğu yerden binlerce km. ötede ABD Massachusetts eyaletinde yaşayan Bn.  Astghik Tetezian Alemian’ı 105. Yaş gününü bir mesajla kutladı.

 «Saygıdeğer Bn. Tetezian Alemian,
Sizi heybetli 105. Doğum gününüz vesilesiyle kutlamak benim için büyük bir onur ve zevktir. Size, daima evlatlarınız ve yakınlarınızla muhabbetle çevrelenmiş olarak yürekten sağlık ve saadet diliyorum.
Birçok badireler ve yeri doldurulamaz kayıplarla olduğu gibi aydınlık anlarla da dolu  geçtiğiniz hayat yolu Ermeni Soykırımını yaşamış Ermeni halkının sarsılmaz objektif iradesinin canlı tanığıdır.
Yad ellerde yaşayarak, ruhunuzda geçmişin acı hatıralarını ve iyileşmeyen yaralarını yaşamanıza karşın, ulusal, manevi ve kültürel kimliğinizi koruyup muhafaza edebilmeyi, güçlü gelenekleri olan bir Ermeni ailesi yaratmayı, yurtsever, insancıl, geçmişi ve köklerine yönelik saygılı evlatlar terbiye etmeyi başardınız.
Saygıdeğer Bn. Tetezian Alemian,
Doğum günüz vesilesiyle Sizi tekrar kutlamak ve Sizin, Sizin gibi yıllardır Ermeninin yeniden doğuş direktifi ve Anayurt düşüncesini taşıyıp, yaşatıp gelecek nesillere aktaran  muhacir soydaşlarımızı simgelemekte olduğunuzu sözlerime eklemek isterim.».
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.