İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Diasporası’nın Eurovision amacı

Ermenistan 2015 Eurovision yarışmasına Don’t Deny (İnkar Etme) adlı şarkı ile katılacak Avusturalya’daki Ermeni Diasporaları üyesi ve Ermenistan’dan gelecek, toplamda 6 Ermeni asıllı şarkıcı ile oluşturulacak  adı “Genealogy” olan bir  grup tarafından söylenecek. Eurovision’un resmi sitesinde yapılan açıklamada bu sanatçıların 1915’te dünyanın dört bir yanına dağılan yeni Ermeni nesilleri sembolik olarak sahnede birleştirmesinin amaçlandığı şeklinde açıklama yapıldı.

 Diaspora nedir? Diaspora çok uzun bir zamandan beri bir kavim, ulus veya inanç mensuplarının ana yurtlarından koparak başka yerlerde azınlık olarak yaşamalarını ifade eder.
Peki ”Ermeni Diasporası”nın amacı nedir onada ben kendim tarihten gerekse büyüklerimizden araştırarak 4 ana madde buldum.
1- İdda edilen soykırımın tüm dünyaya tanıtımını yapmak
2- Dünyan kamuoyunu sözde soykırımı Türkiye ‘ye kabul ettirmek için baskı unsuru olarak kullanmak
3- Türkiye’nin sözde soykırıma uğrayan kişilere ve mirasçılarına tazminat ödetilmek istenmesi
4- Türkiye’nin, ülkenin doğusundan büyük miktarda kısmı ermenistan’a verilmesi.
Amaçları ilk başta hayali gelebilir bizlere ama ilk 2 maddeyi başarıyla uygulamaktalar…
“Beni unutma çiçeği’nden -forget me not- esinlenerek oluşturulan grubun sloganı “Köprüler Kurmak” mış
Zaten hep BARIŞ, KÖPRÜ KURMAK, İNSAN HAKLARI, HALKLARIN KARDEŞLİĞİ, İNSAN HAKLARI sloganıyla çıkarlar bu gibi oluşumlar.
Ermeni soykırımı iddiasına inanıp inanmamak size kalmış ben şahsen  inanmıyorum  soykırım yapmadık vatanı savunduk merak edenler buradan siteye girip bakabilirler
http://www.ermenisorunu.gen.tr/turkce/ozet/soykirim.html
Ermenistan, siyasi içerikli mesajlar barındıran bir şarkı ile katılmakla YARIŞMANIN KENDİSİ İLE ÖZDEŞLEŞEN çok kültürlülük ve birlikte yaşama gibi değerleri de hiçe saymaktadır.
1956 yılından beri yapılan yarışmada, söylenecek olan şarkıların sözlerinin herhangi bir siyasi mesaj içermemesi gerektiği açıkça belirtilmiştir.
Ermenistan’ın yarışmanın amacı dışına çıkarak Eurovision’u siyasi bir platforma dönüştürme çabalarından dolayı Eurovision yetkilileri şarkıyı mercek altına aldılar tabi buda Türk haber medyalarında EUROVİSİON A GÖLGE  DÜŞMÜŞTÜR şeklinde yansıtılmıştır. Aslında Dünya medyasının pek ilgisini çekmemiştir ne yazıkki bunun sebebi nedir? Türkiye ‘nin Dünya kamuoyuna ermeni soykırımı yalanını açıklayamamış olmasıdır.

Yorumlar kapatıldı.