İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sınıf Teorisi Dergisi Ermeni Soykırımı sempozyumlarına çağırıyor!

Sınıf Teorisi Dergisi Ermeni Soykırımının 100 yılında Avrupa’nın 4 farklı şehrinde sempozyumlar düzenleyecek…İlk sempozyum  Viyana : 11 Nisan Cumartesi, Demokratik Haklar Derneği (Stollgasse. 1a 1070 Viyana, Saat: 15.00). Katılımcılar: Hovsep Hayreni (Araştırmacı-Yazar)

***
Sınıf Teorisi Dergisi Ermeni Soykırımının 100 yılında Avrupa’nın 4 farklı şehrinde sempozyumlar düzenleyecek
HABER MERKEZİ (27-02-2015) – “Tarihin iki zıt kutbu bağlamında Ermeni Soykırımı ve Kuruluş!” başlığını taşıyan sempozyuma çağrı yapan Sınıf Teorisi Dergisi, çağrısında; “Dünya genelinde olduğu gibi Anadolu ve Mezepotomya’nın kadim toplulukları da çoraklaştırılarak tüm tarihsellikleriyle etkisini bugünlere taşımıştır. Emperyalist dünya sistemi özgülünde sömürücü ve zulümkar egemenlerin hükümranlıkları tüm vahşetiyle günümüzde de sürmektedir.
24 Nisan 1915’den 2015’e uzanarak 100. yılına giren Ermeni Soykırımı ve etkileri, tarihsel ve toplumsal, ekonomik ve siyasal olarak nesnel gerçekliklerden asla bağımsız değildir ve bugünde tüm tarihsel kökleri ve canlılığıyla güncelliğini korumaktadır.
24 Nisan 1972 güneşiyle doğup 2015’e uzanarak doğru ve bilimsel temelde tarihsel köklerine de kavuşarak Komünizmin nitel çıkış bayrağını dalgalandıran Maoist Komünist hareketimiz de bir meşale olarak yol göstermeye devam ediyor.
Tüm tarihsel süreçleri ideolojik, politik, örgütsel ve askeri, ekonomik alt yapı ve tüm üst yapı kurumlarıyla doğru ve bilimsel olarak doğru yanlış temelinde bütünlüklü sentezlere ulaşarak an’a, güne cevap olabilirken ancak geleceğin de daha sağlam ve köklü temelleriyle ön koşullarını yaratabiliriz.
Bu bilinçle tarihin iki zıt kutbu bağlamında Ermeni Soykırımı ve Kuruluş adıyla değerlendirme ve tartışma amacıyla düzenlediğimiz sempozyumlara bütün halkımızı ve devrimci dostlarımızı katılıma çağırıyoruz” dedi.
Düzenlenecek olan sempozyumların programları ise şu şekilde;
VİYANA : 11 Nisan Cumartesi, Demokratik Haklar Derneği (Stollgasse. 1a 1070 Viyana, Saat: 15.00)

Katılımcılar: Hovsep Hayreni(Araştırmacı-Yazar)

Yorumlar kapatıldı.