İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

GOMİDAS’LA YOLCULUK / müzik – dans ve doğaçlama

9 Mart 2015 / pazartesi / Saat: 20:30 / Moda Sahnesi
12 Mart 2015 / perşembe / Saat: 20:30 / Saint – Etienne / Fransa
Tek Gösterim!

Piyano: Ayşe Tütüncü
Keman: Melikcan Zaman
Bas Flüt: Sıla Gerbağa
Dansçılar: Büşra Firidin, Duygu Güngör, Mihran Tomasyan

Işık Tasarım: Cem Yılmazer
Işık Uygulama ve Teknik: Serhat Utku İnan
Afiş-Flyer Tasarım: Ezgi Kaplan

19. yüzyılın başında İstanbul ve Anadolu’yu karış karış dolaşarak, bölgesel halk ezgilerini ilk derleyen, kayıt altına alan etnomüzikolog Ermeni müzisyen Gomidas (1869-1935), kompozisyon, yorum, eğitmenlik, koro şefliği gibi, müzik dünyasında geniş bir alana yayılan çalışmalarıyla ortak müzik tarihimize çok önemli kalıcı eserler bırakmıştır.

Gomidas’la Yolculuk adı altında ilk gösteri Anadolu Kültür’ün, 2010 yılında Gomidas’ın doğumunun 140. ve ölümünün 75. Yılı anısına 2010 Avrupa Kültür Başkenti, İstanbulahay projeleri kapsamında düzenlediği bir dizi etkinlikte sahnelendi. Ayşe Tütüncü, Sıla Gerbağa, Melikcan Zaman ve Çıplak Ayaklar Kumpanyası’nı yanyana getiren ‘Gomidas’la Yolculuk’ gösterisi geçtiğimiz sezon Çıplak Ayaklar Stüdyosu’nda seyirciyle buluşmuş, 2012 yılında Yerevan Uluslararası HİghhFest festivalinde yer almıştır.

Gomidas’la Yolculuk bu sezon tek gösterimlik olmak üzere Moda Sahnesi büyük salon’da 09 Mart 2015 Saat 20:30’da tekrar seyirciyle buluşacak.
” Gösteriyi hazırlayanlar olarak bir süredir Gomidas’ ın müzikleriyle beraber yaşıyoruz… bir parçaya yaklaşıp içine yerleşmek sonrada kanatlanıp oradan uzaklaşmak, düzenlemelerde bazan aslına oldukça sadık kalmak, bazan bir ek bölüm yazarak çalmak, bazan da onları heybemizde hazırda tutup bütün bu melodilerin bizi yolladığı yerlere gitmek, o anda bize hissettirdiklerinin peşine düşmek…yaptığımız aşağı yukarı böyle birşey.
İyi seyirler dileğimizle…”
Ayşe Tütüncü, Melikcan Zaman, Sıla Gerbağa
 ” Bu proje sürecinde, Gomidas’tan yola çıkarak, bir ‘doğaçlama-hareket kompozisyonu’ yaratmaya çalıştık. Parçalanmışlık, tedirginlik, yolculuk, delirme temaları, fotoğraflar, resimler, mektup zarfları bu kompozisyonun çıkış noktalarını oluşturdular. Müzisyenlerin o an yarattıkları melodilerin, biz dansçıların bedenlerinde nasıl bir hareketsel ifadeye dönüşeceğini ve bu ifade biçiminin nasıl bir görsel çağrışım yaratabileceğini deneyimlemek ve bunu o anda seyirciyle paylaşmak fikri bu gösterinin en heyecanlı tarafı oldu, işte bu deneyimi bu gece beraber izliyor, dinliyor ve paylaşıyor olacağız.
Çıplak Ayaklar Kumpanyası
Posted by: mihran tomasyan <mihrant@gmail.com>

Yorumlar kapatıldı.