İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Kuduz Ermeniler’ sözüne verilen cezaya erteleme

Damla Güler / İstanbul
Gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davada “Kuduz Ermeniler” diye bağırdığı iddia edilen Yasin Hayal’in eski avukatı Fuat Turgut’un “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” suçundan yargılandığı dava kamuoyunda 3’üncü Yargı Paketi olarak bilinen 6352 Sayılı Yasa kapsamında 3 yıl süre ile ertelendi.

‘Kuduz Ermeniler’ sözüne verilen cezaya erteleme
“Kuduz Ermeniler” dediği gerekçesiyle hakkında dava açılan Turgut, ilk yargılama sonunda 1 yıl 15 gün hapis ve bin 740 TL adli para cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçunun 6352 Sayılı Yasa kapsamında yargılamanın ertelenmesi gerektiğini belirterek yerel mahkemece verilen kararı bozmuştu. Yargıtay’ın bozma kararının ardından İstanbul 14’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık avukat Fuat Turgut’un avukatı ile Turgut’tan şikâyetçi olan Rakel Dink’in avukatı katıldı.
Mahkeme, Yargıtay’a uydu 
Avukat Fuat Turgut’a isnat edilen suçun 6352 Sayılı Yasa’nın 1. maddesindeki suç tipine uygun olduğuna dikkat çeken mahkeme, Turgut hakkındaki yargılamayı 3 yıl süre ile erteledi. Turgut’un 3 yıllık süre içinde 6352 Sayılı Yasa’nın 1. maddesinde belirtilen türden yeni suç işlememesi halinde dosyanın ele alınıp düşürülmesine karar verileceği ifade etti.

Yorumlar kapatıldı.