İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dersimli Ermeniler Anadilini Öğreniyor

Dersim Ermenileri ve Alevileri Dostluk Derneği DERADOST, kuruluş sürecini tamamlayarak çalışmalarına başladı… Kurucu Başkan Serkan Sariataş, bir dizi projeleri olduğunu, bu nedenle gecikmeden faaliyete geçtiklerini söylüyor: “Dersim Ermenileri için önemli sorunlardan biri, dillerini unutmuş olmalarıydı. Bu eksiği gidermek için, ilk iş olarak dil kursunu hayata geçirdik. İstanbullu bir Ermeni olan ve şimdilerde Ermenistan’da yaşayan Diran Lokmagözyan, bu dersler için Dersim’e geldi. İlk dönemde, 15 kayıtlı kursiyerimiz var.”dedi.

***
FOTOĞRAF •BERGE ARABIAN
Dersim Ermenileri ve Alevileri Dostluk Derneği DERADOST, kuruluş sürecini tamamlayarak çalışmalarına başladı.
Üye kayıtlarını sürdüren dernek, daha sonra kongreye giderek yönetimini belirleyecek. Gelinen aşamayı Agos’a değerlendiren Kurucu Başkan Serkan Sariataş, bir dizi projeleri olduğunu, bu nedenle gecikmeden faaliyete geçtiklerini söylüyor: “Dersim Ermenileri için önemli sorunlardan biri, dillerini unutmuş olmalarıydı. Bu eksiği gidermek için, ilk iş olarak dil kursunu hayata geçirdik. İstanbullu bir Ermeni olan ve şimdilerde Ermenistan’da yaşayan Diran Lokmagözyan, bu dersler için Dersim’e geldi. İlk dönemde, 15 kayıtlı kursiyerimiz var.”
Derneğin Nisan ayında çok sayıda etkinliği olacağını belirten Sariataş, Dersim köylerinin muhtarlarından oluşan bir heyetle Ermenistan’ı ziyaret etmeyi ve 16-20 Nisan tarihleri arasında, Yerevan’da bir Dersim filmleri toplu gösterimi düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

Yorumlar kapatıldı.