İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Cumhuriyet’te Ermeni ve Rum Mallarının Türkleştirilmesi (1920-1930) (Emval-i Metrukenin Tasfiyesi – 2)

Nevzat Onaran – Tarih – İnceleme – Araştırma
Türk burjuvazi yağmasının asırlık hikâyesi… Evrensel Basım Yayım, iki cilt olarak yayımladığı yeni kitabıyla Türk milliyetçiliğinin ekonomi politiğine mercek tuttu… Kitapta, İttihat ve Terakki hükümetinin, Birinci Paylaşım Savaşı’nda ‘öteki’nin mülkinin tasfiyesi temelinde inşa ettiği ekonomi politiğinin 1915’ten bugüne geçmişi inceleniyor. Araştırmada, 1920’lerde Cumhuriyet’in ‘ulus devlet’ inşasının, İttihat ve Terakki’nin temellendirdiği ekonomi politika üzerine bina edildiğine ve bu anlamda bir organik devamlılığa dikkat çekildi.

Bu iki kitap, aynı zamanda Osmanlı’nın son ve Cumhuriyet’in ilk yıllarında Müslüman-Türk sermaye birikiminin devlet eliyle nasıl ‘beslendiğinin’ de analizidir. Onaran’ın çalışması, bir yönüyle de bu topraklarda Müslüman veya Türk değilsen ne yaşadığının ve Türk milliyetçiliğinin ‘kanlı’ ekonomi politiğinin araştırmasıdır.
Kitabı için Başbakanlık Osmanlı ve Cumhuriyet arşivleriyle, Cumhuriyet ile Agos gazeteleri arşivinde çalışan Onaran, ekonomi politiğin birinci elden resmi kaynağı kanun ve yönetmelikle, bunlarla ilgili Meclis’te yapılan görüşmeleri de inceledi.
(Tanıtım Bülteninden)
Etiket Fiyatı: 50,00 TL (KDV Dahil)
İndirimli Fiyatı: 34,72 TL + KDV
37,50 TL (KDV Dahil)
Stokta
720 s. — 2. Hamur– Ciltsiz — 16 x 24 cm
ISBN : 9786054834433

Yorumlar kapatıldı.