İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Yanlısı Vekiller, Soykırım Tasarısı İçin Kongre’de İmza Topluyor

Turkishny.com
ABD Kongresi’ndeki Ermeni yanlısı vekiller, Kongre’ye sunulacak bir sözde Ermeni soykırımı yasa tasarısı için imza topluyor. Kongre Üyeleri Robert J Dold (Cumhuriyetçi – Illinois), Adam B. Schiff (Demokrat – California), David Valadao (Cumhuriyeti California) ve Frank Pallone (Demokrat – New Jersey), Kongre’de sözde Ermeni soykırımı tasarısına ilişkin bir mektup dolaştırarak Kongre üyelerinden imza topluyor.

1915 hadiselerinin 100. yılında Ermeni soykırımı iddialarının tanınmasına destek olma çağrısı yapılan ve 24 Şubat tarihine kadar imzaya açık olacak mektupta Osmanlı Devleti hükümeti, 20. asrın ilk soykırımını gerçekleştirmekle itham ediliyor.
1915’ten 1923’e uzanan dönemde 1,5 milyon Ermeninin sözde soykırım sonucu hayatını kaybettiği şeklindeki yalan propagandanın tekrar edildiği mektupta sözde Ermeni soykırımına delil olarak dönemin Amerikan gazetelerinde çıkan haberler gösteriliyor.
1919’da ABD Kongresi’nin de geçirdiği bir yasayla 1915 olaylarından sonra hayatta kalan Ermenilere yardım ulaştırılmasına olanak sağladığı hatırlatılan mektupta Ermenilerin 100 yıldır adalet arayışı içerisinde oldukları vurgulanarak Türkiye karşıtı soykırım iddialarının uluslararası toplum tarafından tanındığı ileri sürülüyor.
Türk hükümetinin de Ermeni tarih tezlerini reddediyor olması nedeniyle hedef gösterildiği mektupta ABD’de 42 eyaletin ve NATO müttefiği 11 memleketin soykırım iddialarını tanımış olduğuna gönderme yapılıyor.
“Ermeni Soykırımı” Kanun Tasarısının 24 Şubat 2015 tarihinde Temsilciler Meclisi’ne sunulacağı ifade edilen mektupta Kongre üyelerinden tasarının sponsorları arasında yer almaları talep ediliyor.

Yorumlar kapatıldı.