İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Cemaatinin Oruç Ayı Başladı

Ermeni yurttaşlarımızın Paskalya Bayramı öncesi tutacakları ve 40 gün sürecek olan büyük oruç münasebetiyle Büyükdere’de bulunan Surp Hrıpsimyans Kilisesi’nde bir ayin düzenlendi. Ermeni yurttaşlarımızın barış ve kardeşlik adına okuduğu dualar eşliğinde devam eden ayine katılan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Ermeni cemaatinin bu kutsal gününde Sarıyerli hristiyanları yalnız bırakmadı.

 Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’ten kiliseye ziyaret
Ermeni yurttaşlarımızın barış ve kardeşlik adına okuduğu dualar eşliğinde devam eden ayine katılan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Ermeni cemaatinin bu kutsal gününde Sarıyerli hristiyanları yalnız bırakmadı. Ayinin ardından kurulan sofrada yurttaşlarla birlikte yemek yiyen Genç’e kiliselerine verdiği desteklerden ötürü başta Surp Hrıpsimyans Kilisesi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Süme, kilisede görevli din adamları ve vatandaşlar teşekkür etti. Süme; “Bir belediye başkanı olarak tüm toplumu kucaklayan Sayın Şükrü Genç, kilisemize her zaman yardım etmiştir. Erzak yardımından tutun, araç tahsisi ve çevre düzenlemesine kadar her konuda desteklerini bizlerden esirgememiştir. Huzurlarınızda kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Başkan Genç’ten anlamlı cevap
Toplumun her kesimine, din,dil,ırk, mezhep demeden yardım etmekle yükümlü olduklarını ve bu sorumluluğu yerine getirmeten de büyük gurur ve mutluluk duyduklarını ifade eden Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Bizde bir söz vardır; yardım için uzattığın eli hemen geri çek ki, karşılık beklediğini düşünmesinler” dedi. Paskalya bayramının ve öncesinde tutulan oruçların tüm insanlığa barış getirmesini dileyen Genç, sözlerini; “Sizlerle bir arada olmaktan, birlikte dua etmekten ve aynı sofrayı paylaşmaktan büyük mutluluk duydum” şeklinde noktaladı.
Et ürünlerinin yenilmemesini kapsayan oruç ayı boyunca her Pazartesi isim günü nedeniyle Surp Hrıpsimyans Kilisesi’nde ayin yapılmaya devam edilecek. Kilisedeki ayine Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem ve Büyükdere Mahalle Muhtarı Ali Yazıcı da katıldı.
http://www.haber3.com/ermeni-cemaatinin-oruc-ayi-basladi-3218132h.htm

Yorumlar kapatıldı.