İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Paşayeva’dan Hollande’ye tepki: Türkiye-Ermeni ilişkilerinde misyonunuz yok

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’ye de tepki gösteren Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, “Fransa Cumhurbaşkanı Türkiye’den Ermeni sınırlarını açmasını istiyor. Fransa Cumhurbaşkanına hiçbir uluslararası örgüt Türkiye-Ermenistan ilişkileriyle ilgili bir misyon vermemiş. Ama Fransa Cumhurbaşkanı ve devleti; Azerbaycanın işgal altında olan topraklarının azat edilmesi için, Karabağ sorununun çözümü için AGİT’in Minsk grubunun eş başkanıdır…’ dedi.

***
Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, sözde Ermeni soykırımı yalanlarıyla en etkin mücadelenin Ermenilerin Hocalı’da, Karabağ’da yaptığı soykırımların anlatılmasıyla olacağını söyledi. Paşayeva ayrıca, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’ye tepki göstererek, Fransa’nın Türkiye-Ermenistan ilişkilerinde bir misyonu bulunmadığını anlattı.
Mersin’in Tarsus ilçesinde geçtiğimiz hafta hunharca bir şekilde katledilen Özgecan Arslan’ın ailesine taziyede bulunmak üzere Adana’ya gelen Paşayeva, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti. Paşayeva burada, Özgecan Aslan cinayeti ile Hocalı katliamı ve sözde Ermeni soykırımı iddialarını değerlendirdi. Ermeni askerlerinin 23 yıl önce Şubat’ın 25’ini 26’sına bağlayan gece Azerbaycan’ın Hocalı kentinde bir çocuk, kadın, yaşlı demeden, silahsız savunmasız insanları acımasızca katlettiklerini söyledi. Soykırımı yapanların 23 yılda hâlâ adalet karşısına çıkarılmadıklarını ifade eden Paşayeva, aksine Ermenistan’da en düzey görevlerde çok rahat şekilde yaşadıklarını anlattı. Sözde Ermeni soykırımı yalanlarının bazı güçler ve ülkelerin desteğiyle Türkiye’ye kabul ettirilmek istendiğini de ifade eden Paşayeva, bu yalanlara karşı en iyi mücadelenin, Ermeniler’in Karabağ’da, Hocalı’da yaptıklarını daha çok anlatılmasıyla olacağının altını çizdi. Sözde Ermeni soykırımının 100. yıldönümünde Ermenistan’a gideceğini açıklayan Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’ye de tepki gösteren Paşayeva, “Fransa Cumhurbaşkanı Türkiye’den Ermeni sınırlarını açmasını istiyor. Fransa Cumhurbaşkanına hiçbir uluslararası örgüt Türkiye-Ermenistan ilişkileriyle ilgili bir misyon vermemiş. Ama Fransa Cumhurbaşkanı ve devleti; Azerbaycanın işgal altında olan topraklarının azat edilmesi için, Karabağ sorununun çözümü için AGİT’in Minsk grubunun eş başkanıdır. Hem de Fransa bunu kendisi kabul etti, kendisi istedi eş başkanlığı. 23. yıl dönümünde Hocalı Soykırımı’nı neden Azerbaycan’a gelip de Hocalı’da masum insanların soykırıma maruz kalmış insanların senin hayatta olduğun zaman, videosuyla, fotosuyla ortadır, niye anmıyorsun, neden Ermenistan’a karşı işgal ettiğiniz topraklardan çıkın demiyorsun. Uluslararası bütün örgütler tarafından Azerbaycan’ın sınırları tanınmış, toprak bütünlüğü tanınmış ve siz işgal ettiğiniz topraklardan çekilmeniz gerekir. 1 milyon insanın hakkını alıyorsunuz. 1 milyon insan 23 yıldır kendi evine dönemiyor. Ama bugüne kadar Fransa tarafından da, Amerika tarafından da, Rusya tarafından da, AGİT’in Minsk grubunun eşbaşkanları tarafından Ermenistan’a işgali durdurması için böyle bir baskıyı görmüyoruz. Fransa Cumhurbaşkanı Erivan’a gittiği zaman, zaman bulsun da kendi misyonunu da düşünerek Ermenistan’a bir çağrı yapsın, işgal ettiğiniz topraklardan çıkın diye. Çünkü onun misyonu zaten onu gerektirir.” ifadelerini kullandı.
“ÖZGECAN’IN GÖZLERİ 2 GÜN GÖZÜMÜN ÖNÜNDEN GİTMEDİ”
Konuşmasında geçtiğimiz hafta Mersin’in Tarsus ilçesinde hunharca katledilen Özgecan Aslan’ın ailesine de başsağlığı dileyen Ganire Paşeyava, Özgecan’ın gözlerinin 2 gün gözlerinin önünden gitmediğini anlattı. Özgecan’ın gözlerinin çok şeyler söylediğini ifade eden Paşayeva, “Genç bir kardeşimize, bacımıza karşı yapılmış hunharca yapılmış bu acımasızlığı kınıyoruz, lanetliyoruz ve bunu yapanın da, bunu yapanların da adalet karşısında layık oldukları cezayı alması çok önemlidir. Hepimizi derinden üzdü ve biz onun ailesinin acısını paylaşıyoruz. Biz Azerbaycan’da Türkiye sınırları dışında olan bütün insanlar da Özgecan’ın kardeşleri de, o ailenin acısını aynı şekilde yaşıyor ve böyle olaylar tekrarlanmasın diyoruz. Artık Özgecanlar öldürülmesin, ölmesin, genç yaşta kızlarımızın hayatı mahvolmasın. O yüzden de tabiki daha çok çalışmamız gerekir. maalesef dünyada kadına karşı şiddetin arttığı bir dünyada yaşıyoruz. O yüzden de her birimiz Türkiye’de de Azerbaycan’da da kendi devletlerimiz içiresinde çalışmaları daha da hızlandırarak kadına karşı şiddetin azalması, bu konunun olmaması için, bunların son bulması için daha da çok çalışmamız gerekir, ailelerden başlayarak çok çalışmamız gerekir. Kadına karşı şiddet, topluma karşı şiddettir.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar kapatıldı.