İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Akrabaları ilk kez Avetisyan’ların evine girdi; bugün ölümlerinin 40.’ı günü

Gümrü’de melun bir toplu cinayete kurban giden Avetisyan ailesinin akrabaları bugün 21 Şubat’ta ilk kez ailenin evinini avlusunda toplandılar; buradan onların ebediyete intikallerinin 40. Gününü anmak üzere mezarlığa ziyarette bulunacaklar. NEWS.am muhabirinin verdiği bilgiye göre; olaydan sonra bugün ilk kez akarabalarından 3 kişiye eve giriş ve fotoğraflarını alma izni verildi.

Avetisyan’ların evinin alusu oldukça kalabalık. Ailenin yakınları yanısıra Miras Partisinden Raffi Hovhannisyan ve Zaruhi Bostancıyan da burada bulunmakta.

Akrabalarınınifadesiyle olayın üzerinden 40 gün geçmesine karşın hakla soruşturma sürecine ilişkin herhangi bir bilgi yok ve olayın aydınlığa kavuşmasına da şüpheyle yaklaşmaktalar. Akrabaları durumu ilişkin olar sert tedbirlere başvuracaklarını ifade ederek ″Hiçbir şeyden korkmuyoruz. Eğer Ermenistan bu meseleyi çözemezse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvururuz″ dediler ve 3 güne kadar gelişme olmadığı takdirdi cumhurbaşkanlığı konut önünde de olmak üzere protesto gösterilerine başlatacaklarını ifade ettiler.

Hatırlatalım: 12 Ocak’ta Gümrü Myasnikyan Sok.’ta bulunan bir evde yaşıyan aynı aileden 6 kişi katledilmiş olarak bulundu. Anılan kişilerin ateşli silahla öldürüldükleri müşahade edildi. Yaralı olan ailenin en küçük üyesi 6 aylık bebek Seryoja Avetisyan da  olaydan bir hafta sonra yaşamını kaybetti. Böylece olayda ölenlerin topam sayısı 7’ye ulaştı.  Öldürülenlerden 5’i erişkin olup 2’si çocuk. Cinayetin  esas şüphelisi Rus asker Valery Pavloviç Permyakov aynı gece Türkiye sınırı yakınındaki Bayandur köyü mevkiinde ortaya çıkarıldı. Permyakov’un dosyasının Rus tarafınca yürütülmesi kararı alındı.

Zanlı Rus asker Permyakov RF Ceza Kanunu m. 105 (2’den daha fazla insanı öldürme) ve m.338 (zimmetli silahıyla -ki maksatlı veya tertipli grup tarafından askeri hizmetten firar-hizmet alanını terk etmek) çerçevesinde suç isnat edildi.  21 Ocak’ta toplu cinayet kesitinde Ermenistan Ceza Kanunu m.104/II. Bl. 1. Fıkrası çerçevsinde (iki ve daha fazla kişinin maksatlı katli) Ermenistan Teftiş Komitesince ceza davası açıldı. Zanlı Ermeni tarafınca kendisine isnat edilen suçu kabul etti.

 Ermenistandan haberler – NEWS.am

 http://news.am/tur/news/253732.html

Yorumlar kapatıldı.