İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dışişleri: Türkiye konusunda farklı adımlar atma olanağına sahibiz

Ermenistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Şavarş Koçaryan, ″İmzaları tamamıyla iptal edebiliriz, onaylayabiliriz de; yani her şey önümüzdeki süreçteki gelişmelere, gelişmelerin nasıl olacağına, Türkiye’nin tutumunun nasıl olacağına, değişip, değişmeyeceğine ve eğer değişirse hangi yönde değişeceğine bağlı. Öyle ki, farklı yönde adımlara sahibiz″ dedi. Dışişleri Bakan yardımcısı şu anda en önemli olanın, verili durumda futbol terminolojisiyle ifade edildiğinde, top onların sahasında ve ilgili devletlerin, uluslararası toplumun Türkiye’den adım atmasını bekleyeceği aşikardır.

***
Ermeni-Türk Protokollerinin Ermenistan Millet Meclisinden çekilmesinden sonra farklı adımlar atma olanağına sahibiz. Beyanat, Ermenistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Şavarş Koçaryan’ın H1 devlet tv’sine verdiği röportajla geldi.
Koçaryan ″İmzaları tamamıyla iptal edebiliriz, onaylayabiliriz de; yani her şey önümüzdeki süreçteki gelişmelere, gelişmelerin nasıl olacağına, Türkiye’nin tutumunun nasıl olacağına, değişip, değişmeyeceğine ve eğer değişirse hangi yönde değişeceğine bağlı. Öyle ki, farklı yönde adımlara sahibiz″ dedi.
Dışişleri Bakan yardımcısı şu anda en önemli olanın, verili durumda futbol terminolojisiyle ifade edildiğinde, top onların sahasında ve ilgili devletlerin, uluslararası toplumun Türkiye’den adım atmasını bekleyeceği aşikardır.
″Ermenistan’ın bu adımı, Ermeni-Türk ilişkilerinde Türkiye’ye son noktayı koyduğumuz mu yoksa yeni bir belge olasılığını mı öngörüyor?″ sorusuna Koçaryan ″Eğer cumhurbaşkanı imzaların iptal edildiğini açıklasaydı, ancak bu durumda teorik olarak yeni bir süreç başlayabilirdi″ şeklinde yanıtladı.
Bu 6 yılın kimin yararına çalıştığı hususunda Dışişleri Bakan yard. Şavarş Koçaryan şunları belirtti:
″Türk toplumunda başlayan ve engellenmesi zor olan dalgaya işaret ettim. Bu zaman diliminde Yunanistan ve Slovakya’nın olmak üzere 2 ülkede  inkarcılığın cezalandırdığını, en önemlisi Ermenistan yönetiminin ilişkilerin normalleşmesine yönelik samimi çabası ve bizim mutabakatların tersine sürekli önkoşullardan hareket eden Türkiye yönetiminden farklı olarak herhangi bir adım atmadığımızı anmak gerekir. Türkiye yönetiminin böylesi tutumu sonucunda bu 6 yıl normalleşme sürecinin zararına çalıştı″.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.