İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Teksas Eyalet Meclisi’nde Hocalı Katliamı Tasarısı

İbrahim H. Aydoğan – Turkishny.com
ABD’nin Teksas Eyaleti Temsilciler Meclisi Üyesi Jin Wu, Hocalı Katliamı’nın 23. yıl dönümü vesilesiyle meclise Hocalı’da yaşanan trajediyi kınayan ve katliamın kurbanlarını anan bir karar tasarısı sundu.

ABD’nin Teksas Eyaleti Temsilciler Meclisi Üyesi Jin Wu, Hocalı Katliamı’nın 23. yıl dönümü vesilesiyle meclise Hocalı’da yaşanan trajediyi kınayan ve katliamın kurbanlarını anan bir karar tasarısı sundu.Azeri Amerikan diaspora kuruluşu USAN (US Azeris Network) tarafından neşredilen açıklamaya göre tasarıda işgali Ermeni kuvvetlerinin Rus ordusunun da desteğiyle Dağlık Karabağ savaşının en büyük çaplı katliamına imza attığına işaret edilirken Hocalı’da yaşanan korkunç trajedinin kurbanları anılıyor.
Teksas Eyalet Meclisi, 2 yıl önce sunulan benzer bir kanun tasarısını kabul etmişti.
1992 yılında Dağlık Karabağ’daki Hocalı kasabasında Ermeni kuvvetleri, Rus Motorize Piyade alayının da desteğini alarak 83 çocuk,106 kadın ve 70 den fazla yaşlı dahil olmak üzere 613 kişiyi vahşice katletmişti.
Ermenistan’ın 1990’lı yılların başlarında Azerbaycan topraklarında başlattığı işgal nedeniyle 20 Bin’den fazla Azerbaycanlı hayatını kaybederken 1 Milyon’u aşkın kişi de evlerini terketmek zorunda kaldı. Türkiye, Azerbaycan topraklarının yaklaşık beşte birine tekabül eden Dağlık Karabağ ve çevresindeki yedi bölgede devam eden işgal nedeniyle Ermenistan’la diplomatik ilişkilerini dondurmuş ve sınırlarını kapatmıştı.

Yorumlar kapatıldı.