İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yanlış ve talihsiz bir adım

Ermenistan, Türkiye ile diplomatik ilişkilerin normalleşmesine yönelik 10 Ekim 2009’da dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Ermeni mevkidaşı Eduard Nalbandyan’ın imzaladığı protokolü çekti. Hürriyet’e konuşan Türk Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin ilk değerlendirmeleri “Yanlış ve talihsiz bir adım. Bunlar samimiyetten uzak yaklaşımlar” oldu.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Parlamento Başkanı Galust Sahakyan’a gönderdiği mektupta, “Protokol imzalanmasından bu yana altı yıl geçti. Bu süre içinde Ermenistan protokolün uygulanması için tutarlı pozisyonunu korudu. Ancak, Türkiye hükümetinin protokolün ruhuna aykırı önkoşullar ileri süren yaklaşımı devam ediyor” suçlamasında bulundu.
TÜRKİYE’DEN İLK TEPKİ
Protokolleri Ermenistan tarafının parlamentoda geri çekmesine Ankara’nın ilk tepkisi “yanlış ve talihsiz bir adım” oldu. Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Ermenistan’ın protokolleri parlamentodan çekmesinin medyada yer alması üzerine yaptıkları ilk değerlendirmede şunları söyledi:
“Protokoller Ermenistan’da parlamentoda bekletiliyor, ancak hiçbir adım atılmıyordu. Bu karar Ermenistan makamlarının kendi iç değerlendirmeleridir. Ancak doğru bulmuyoruz. Yanlış ve talihsiz bir adım. Bunlar samimiyetten uzak yaklaşımlar.”
http://www.egepostasi.com/haber/Yanlis-ve-talihsiz-bir-adim/100407

Yorumlar kapatıldı.