İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Irkçılık demokrasi değildir’

Kadıköy’de 22 Şubat’ta yapılacak “Ermeni terörüne lanet mitingi”ne karşı aralarında HDK’nin de olduğu bileşenler Irkçılığa Geçit Yok İnisiyatifi’ni kurdu… Irkçılığa Geçit Yok İnisiyatif’inden Özdeş Özbay, konuya ilişkin ETHA’ya konuştu. Özbay, ırkçı miting için Ermeni veya Rum kiliselerinin seçilmesinin bilinçli olarak yapıldığını söyledi…Irçı mitinge karşı imza kampanyası da başlattıklarını kaydeden Özbay, “Irkçı mitingin yapılmamasını istiyoruz. Kadıköy yakın bir zamanda mitinglere yasaklandı. En son Aleviler haklarını kazandı ve Kadıköy miting alanını özgürleştirdiler. Ama ırkçıların bundan faydalanmasını istemiyoruz. Irkçılık demokrasi hakkı değildir. Burada azınlık durumuna düşürülen Rum ve Ermenilere yönelik bir nefret söylemi vardır” dedi.

***
Kadıköy’de 22 Şubat’ta yapılacak “Ermeni terörüne lanet mitingi”ne karşı aralarında HDK’nin de olduğu bileşenler Irkçılığa Geçit Yok İnisiyatifi’ni kurdu. ETHA’ya konuşan Özdeş Özbay, ırkçı mitingin yapılmasına karşı olduklarını belirtti, “Irkçılık demokrasi hakkı değildir. Rum ve Ermenilere yönelik bir nefret söylemi var” dedi.
Khalkedon Meydanı
İSTANBUL- Ermeni soykırımının üzerinden 100 yıl geçti. Soykırımın yıldönümüne doğru gruplar Rum ve Ermenilere yönelik taciz ve saldırılarını arttırdı.
Irkçı bir grup, Hocalı katliamının yıl dönümünü öne sürerek, 22 Şubat’ta “Ermeni terörüne lanet mitingi” adı altında miting düzenleyecek. Kadıköy’de stant, duvar yazılamaları ve afişler yapan ırkçı grup, azınlık durumuna düşürülen Rum ve Ermenileri taciz ediyor. Kilise duvarlarına bozkurt bayrakları asmanın yanı sıra “Ya Türksünüz ya piç”, “Hepiniz Ermenisiniz hepiniz piç” şeklinde ırkçı ve nefret içeren yazılamalar yaptı.
Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Caferağa Dayanışması, Irkçılığa ve Milliyetçileğe Dur De, AKA-DER, Yoğurtçu Kadın Forumu ve Lambdaistanbul LGBTİ Derneği üyeleri Irkçılığa Geçit Yok İnisiyatifi’ni kurdu. Örgütler, Kadıköy’deki Khalkedon Meydan’ında ırkçılığa karşı stant açıp bildiri dağıtımı yaptı.
‘IRKÇILIK DEMOKRASİ DEĞİLDİR’
Irkçılığa Geçit Yok İnisiyatif’inden Özdeş Özbay, konuya ilişkin ETHA’ya konuştu. Özbay, ırkçı miting için Ermeni veya Rum kiliselerinin seçilmesinin bilinçli olarak yapıldığını söyledi. Kadıköy’deki siyasi bileşenler olarak ırkçılığa geçit vermemek için stant açtıklarını belirten Özbay, zaman zaman sataşma ve tacizlere maruz kaldıklarını ifade etti. Özbay, “Ama kalabalık bir şekilde durduğumuz için saldırı olmuyor” diye konuştu.
Irçı mitinge karşı imza kampanyası da başlattıklarını kaydeden Özbay, “Irkçı mitingin yapılmamasını istiyoruz. Kadıköy yakın bir zamanda mitinglere yasaklandı. En son Aleviler haklarını kazandı ve Kadıköy miting alanını özgürleştirdiler. Ama ırkçıların bundan faydalanmasını istemiyoruz. Irkçılık demokrasi hakkı değildir. Burada azınlık durumuna düşürülen Rum ve Ermenilere yönelik bir nefret söylemi vardır” dedi.

Stant, akşama kadar Kalkedon Meydanı’nda açık olacak.

Yorumlar kapatıldı.