İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dzhabarov: Ermenistan ve Türkiye protokolünün çekilmesi ilişkileri kötüleştirmeyecek

Rusya Federasyon Konseyi Uluslararası Komitesi Başkan Yardımcısı Vladimir Dzhabarov, “Ermenistan ve Türkiye protokolünün çekilmesi ilişkileri kötüleştirmeyecek” dedi. Rusya Federasyon Konseyi Uluslararası Komitesi Başkan Yardımcısı Vladimir Dzhabarov, Ermenistan’ın 2009’da imzalanan ve Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesini öngören protokolün parlamentodan çekilmesi kararının 2 ülkenin ilişkilerinin kötüye gideceği anlamına gelmediğini, Erivan’ın görüşme süreci çerçevesinde Ankara’dan karşı bir adım beklediğini bildirdi.

Dzhabarov, Rus Haber Ajansı Ria Novosti’ye yaptığı açıklamada, “Bu ilişkilerin kötüye gideceğini göstermiyor, iki ülke arasındaki ilişkilerin kötüleşeceğine dair hiçbir sinyal yok. Ermenistan 
Cumhurbaşkanı Türkiye’yi bir adım atmaya davet ediyor” dedi.
Başkan Yardımcısı, Ermenistan’ın Türkiye’nin görüşme sürecinde daha aktif rol almasını ve iki ülke arasındaki diyaloğun devam etmesini istediğini belirterek, “Buluşmak ve ileride ne yapılması gerektiğini konuşmak gerek” diye konuştu.
Türkiye ile diplomatik ilişkilerin normalleşmesine yönelik 10 Ekim 2009’da imzalanan protokol, Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan tarafından parlamento başkanına bir mektup gönderilerek geri çekilmesi istenmişti.

Yorumlar kapatıldı.