İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Belediye ‘Ermeni meselesi’ ile ilgili kitap ve broşür dağıtacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 1915 olaylarının yüzüncü yıl yıldönümünde Ermeni meselesinin ulusal ve uluslararası alanda gündeme getirileceği düşüncesiyle bu yıl içinde kitap ve broşür temin ederek, dağıtma kararı aldı. Belediye bu amaçla, Yeni Türkiye Yayınları tarafından basılan 5 ciltlik ‘Ermeni Meselesi Külliyatı’nın yanısıra, 20 adet broşür, 12 ciltlik ‘Osmanlı Projesi’ yayınlarını satın alarak okullara, vakıf ve derneklere, kütüphane ve araştırma merkezlerine dağıtacak.

Ermeni meselesiyle ilgili kitap ve broşür edinme kararı, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Şubat ayı son toplantısında kararlaştırıldı. Yazı İşleri Kararlar Dairesi Başkanı Neriman Yağcı imzasıyla Belediye Meclisi’ne gönderilen yazıda ‘2015 Yılı Ermeni meselesinin ulusal ve uluslararası alanda geniş boyutlarda gündeme getirildiği’ belirtilerek, ‘özellikle öğrencilerimizin de tarih bilincinin arttırılması ve Türk kültürü ve tarihini tanıtmak’ amacıyla böyle bir çalışma yapıldığı kaydedildi. Kitapların ve broşürlerin satın alınması, gerekli yerlere dağıtılması için Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı yetkili olacak.
Başkanlık yazısı şeklinde Belediye Meclisi’ne gelen yazıda şu ifadeler kullanıldı: “Bu konuda Ankara’da bunan okul kütüphane ve araştırma merkezi gibi yerlere, dernek, vakıf, öğretim görevlisi, öğretmen ve ziyarete gelen yerli yabancı belediye başkanı, bürokrat gibi misafirlere Başkanlık ve Genel sekreterlikçe ücretsiz olarak dağıtılmak üzere Yeni Türkiye Yayınları tarafından basılan 20 adet broşür takımı halinde, sayfa sayfa Ermeni meselesi broşürleri, 2-5 ciltlik Yeni Türkiye Dergisi Ermeni Meselesi Külliyatı, 3-12 ciltlik Osmanlı Projesi, 4-21 ciltlik Türkler, 5-6 Ciltlik The Turk (İngilizce) adlı eserlerden satın alınması hususunda Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’nın yetkili kılınması için yazımızın Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’ne havalesini olurlarınıza arz ederim. Neriman Bağcı Yazı İşleri Kararlar Dairesi Başkanı.”
Kaynak: Cihan

Yorumlar kapatıldı.