İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Asarcık’taki Tarihi Kilisenin Turizme Kazandırılması İçin Çalışma Başlatıldı

Samsun Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Derneği (SAMBİLDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çelik, Asarcık ilçesinde bulunan tarihi kilisenin onarılarak turizme kazandırılması için çalışma başlattıklarını söyledi… Asarcık ilçesindeki Ayaklıalan köyünde bulunan ve Rumlardan kalma harabe bir kilesinin bulunduğunu belirten Çelik, “Asarcık ilçesine birkaç defa saha çalışması yapmak için gidip tespitlerde bulunduk. Elde kalan harabe tarihi eserleri ziyaret etmeye gelenlerin olduğunu ve bunlar restore edilir ve gerekli konaklama ile sosyal tesislerde yapılırsa turizmin artacağı fikri üzerine SAMBİLDER Yönetim Kurulu ve tarihi eser tadilatı konusunda uzman Mimar Mustafa Güner ile birlikte ölçüm ve tespit çalışmalarını yaptık.

***
SAMSUN HABER – Samsun Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Derneği (SAMBİLDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çelik, Asarcık ilçesinde bulunan tarihi kilisenin onarılarak turizme kazandırılması için çalışma başlattıklarını söyledi.
İlk olarak dernek çalışmaları hakkında bilgi veren SAMBİLDER Başkanı Ali Çelik, “Derneğimiz fazla bürokratik engellemelere maruz kalmadan hedeflediği enerji, teknoloji, turizm, kültürel, kırsal kalkınma gibi projelerde doğrudan uygulayıcı ve destekleyici olmak kaydıyla bilim ve teknolojinin geliştirilmesi amacıyla kurulmuştur. Bu bağlamda çevrenin ihtiyaçlarını araştırılarak derneğimizin tüzüğü gereği ihtiyaçlar doğrultusunda oluşturduk. Bu çalışmalar esnasında Samsun’un iki ovası, iki ırmağı ve Karadeniz’de yerleşim olarak mevcut uygun toprakları avantaja dönüştüremediği gibi Asarcık ilçesinin de yatırımlardan uzak kaldığı, gözle görülür bir bölgede olmadığı ve ihmal edildiği kanaatine varılmıştır” dedi.
Asarcık ilçesindeki Ayaklıalan köyünde bulunan ve Rumlardan kalma harabe bir kilesinin bulunduğunu belirten Çelik, “Asarcık ilçesine birkaç defa saha çalışması yapmak için gidip tespitlerde bulunduk. Elde kalan harabe tarihi eserleri ziyaret etmeye gelenlerin olduğunu ve bunlar restore edilir ve gerekli konaklama ile sosyal tesislerde yapılırsa turizmin artacağı fikri üzerine SAMBİLDER Yönetim Kurulu ve tarihi eser tadilatı konusunda uzman Mimar Mustafa Güner ile birlikte ölçüm ve tespit çalışmalarını yaptık. Bununla ilgili olarak da Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz’u makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında kendisine bilgi verdik. Mimar Mustafa Güner, yapılan tespitler sonunda 750-800 bin TL arası sosyal alan ve tesisler hariç sadece kilise onarımı için tahmini bir maliyeti çıkarttı.
Belediyenin kadastral bilgileri vermesi ve gerekli izinler alınması akabinde kesin proje çalışmalarına başlanacaktır”
Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Yorumlar kapatıldı.