İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İçerden kitlenen kapıyı kapatmak imkansızdır.

Beyanat, NEWS.am muhabirinin ricası üzerine Türkiye cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan’ın sözlerini yorumlayan Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Basın sözcüsü Tigran Balayan’dan geldi.

Cumhurbaşkanı  Erdoğan Latin Amerika ziyareti çerçevesinde bulunduğu Kolombiya’da yaptığı konuşmada Ermenstan’ın barış kapısını kapattığını iddia ederek ″1915 olayları ile ilgili olarak Ermeni diasporasının olumsuz kampanya yürüttüğünü biliyoruz. Biz, samimiyetle bu dönemin doğru şekilde anlatılmasının peşinde olduk. Ermenistan’a el uzatan biz olduk. Yeni bir sayfa açmanın gayretinde olduk ama ne yazık ki bizim elimiz havada kaldı. 100’ncü yıl dönümünde gelin bunu siyasetin alanından çıkaralım ve bunu bilim alanına sunalım. 24 Nisan’da Çanakkale’de olmaları için davet gönderdik ama barışın önünü kapattılar.″ demişti.
Çanakkale Muharebesinin her yıl Türkiye’de 24 Nisan’da değil 18 Mart’ta kutlandığın kaydedelim.
Türk tarafının anma gününü değiştirme kararı öncsinde Ermenistan cumhurbaşkanı Ser Sarkisyan’ın, Türk mevkidaşı Recep T. Erdoğan’ı 24 Nisan 2015’te Soykırımın 100. Yılı anma etkinliklerine katılmak üzere Erivan’a davet ettiğini ancak Erdoğan’ın mektubu yanıtsız bıraktığını hatırlatalım.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.