İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrik Bartholomeos İzmir Şirince’de Ayin Yaptı

Aziz Voukolos Bayramı dolayısıyla İzmir’e gelen Ortodoks Patriği Bartholomeos’un son durağı Selçuk ilçesi oldu. Şirince Mahallesi’nde restorasyonu kısa bir süre önce tamamlanan Dimitros Kilisesi’nde ayin düzenleyen Bartholomeos, barış ve dostluk mesajları verdi.

Patrik Bartholomoes, Selçuk’ta ilk olarak Kaymakam Ayhan Boyacı’yı ziyaret etti. Ardından Selçuk Belediyesi’ne geçen Bartholomeos’u Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, eşi Ayşen Bakıcı ve başkan yardımcıları karşıladı. Selçuk’un Hristiyanlık tarihi açısından önemi üzerine sohbet eden Başkan Bakıcı’ya, “Hayır dualarıyla. Rum Patriği 1. Bartholomeos” yazan bir tepsi, Bakıcı ise Aziz Yuhanna ikonası hediye etti. İkonayı çok beğendiğini söyleyen Bartholomeos, Patrikhane kilisesine asacağını söyledi. Daha sonra Şirince’ye hareket eden Patrik Bartholomeos, Aziz Dimitrios Kilisesi’nde ayin yönetti. Ayin sırasında yanına kadar gelen bir sokak köpeğine şeker verdi.
Ayinin sonunda konuşan Başkan Bakıcı, “Patrik hazretlerini Selçuk’ta ağırlamaktan çok memnunuz. Dileğimiz ve isteğimiz, dinler arası kardeşliğin daha da artması ve bu manada da dünyada barışın ve esenliğin hakim kılınmasıdır. İnsanlar, inançlarını her yerde özgürce yerine getirmelidir. Bizim ülkemizde ve ilçe sınırlarımızda olan her ibadethanenin ibadethane olması, dileğimiz ve isteğimizdir.” dedi. 8 Mayıs Yortusu’nun Saint Jean Bazilikası’nda ayin şeklinde olmasını ve Bartholomoes’un da burada bulunmasını dilediğini söyleyen Bakıcı, “Dimitrus Kilisesi, bundan sonra ibadete açık hale gelecektir. Bunun için gerekli izinler alınmıştır. Daha sonra Saint Jean Kilisesi’nin de restorasyonunu tamamlayıp Valimiz Mustafa Toprak ile birlikte gerekli izinleri alarak ibadete açılmasını istiyoruz. Burası hepimizin evidir, Allah’ın evidir.” diye konuştu. Zeynel Bakıcı, Patrik Bartholomeos ile birlikte kilisenin bahçesine, barışı simgeleyen bir zeytin ağacı dikti. CİHAN

Yorumlar kapatıldı.