İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Ermeniler Türkiye’den toprak talep edecek”

Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Atatürk İlkeleri ve İnkılapları Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Kemal Arı, Ermeni Diasporası’nın 2015 yılından itibaren Türkiye’de bazı Ermeniler’den kalan emlakları almak bahanesiyle toprak talep edeceğini öne sürdü. Prof. Dr. Arı, “Türkiye’yi bu konuda sıkıştıracakları, en azından uğraşacakları çok açık” dedi. (El konulan malların iadesini istemeyi, toprak talebi gibi konumlandırmak, bilim adamına yakışmayan bir yakıştırma ve kasıtlı bir yönlendirmedir. HYETERT)

Sahtekarlık yapılıyor
Ermenistan diasporasının Çankaya Köşkü ve Atatürk havalimanının yer aldığı alanlar için Türkiye aleyhine dava açacakları yönündeki iddiaların ardından İzmir’de yaşayan Erzurumlu Coşkun Işık, Ermenistan aleyhine ilk bireysel davayı açma kararı almıştı. Işık, daha önce Müslümanların yaşadığı Almavir köyünü Ermenistan’dan talep edeceğini söylemişti. Işık’ın bu girişimi Yenı Asır’da yer alırken, Prof. Dr. Kemal Arı, Ermenelerin Türkiye’den emlak almak için girişimlerini sürdüreceği değerlendirmesi yaptı. Ermeni Diasporası’nın özellikle Avrupa’da 1915 olaylarını soykırım olarak anlatarak Türkiye’den toprak talep edeceğini söyleyen Prof. Dr. Arı, “Ermeniler, Türkiye’de bazı Ermeniler’den kalma emlakları mahkeme yolu ile almaya çalışacak. Bu mahkeme hangisiyse bunu sonuçlandıracak tarihsel bilgilere ve somut verilere sahip olmak zorundadır” diye konuştu. Türkiye’nin arşivlerini açarak uluslararası arenayı arşivleri inceleme konusunda davet ettiğini dile getiren Arı, “Ancak Ermenistan tarafı arşivlerini açmaya yanaşmadı. Rus, İngiliz, Fransız, Alman ve hatta ABD arşivleri incelendiğinde soykırımın varlığı ya da yokluğu ortaya çıkacaktır” dedi.
1915 olaylarındaki tehcir( zorunlu göç) sırasında çok sayıda Türk ve Ermeni’nin hayatını kaybettiğini dile getiren Prof. Dr. Arı, “Sağlıklı araştırmalar yapılmadan ‘Soykırımı tanı’ yaklaşımı sahtekarlıktır. Olmayan şeyi neden kabul edelim?” dedi.
TANSU EDİP GÖKBUDAK

Yorumlar kapatıldı.