İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Atalarımızın Ermeni ve Süryani halkına yaptıklarından dolayı utanç duyuyoruz”

Ahmet Türk, Türkiye’deki 6 Haziran seçim faaliyetleri kapsamında Hamburg’da konuştu. .. “Bizi bugünlere getiren kahraman şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Halkımızın özgür olması coğrafyamızdaki Ermeni’nin, Süryani’nin, Ezidi’nin ve herkesin özgür olması anlamına geliyor. Türkiye’nin demokrasi güçleri ile yeni bir yaşamın nüvelerini atıyoruz. Bütün çalışmalarımızın temelinde halkların kardeşliği espirisi vardır. Atalarımızın Ermeni ve Süryani halkına yaptıklarından dolayı utanç duyuyoruz. Ermeniler ve Süryaniler ne zaman bu kadim toprakları terkettiyse o zaman yoklukla ve fakirlikle tanıştık. Onlar ülkemizin zenginliğiydiler” dedi. (Irkçılığı reddeden halkların kardeşliğinden söz eden dürüst bakış bu. HYETERT)

***
Mardin Büyükşehir Eş Başkanı Ahmet Türk, Türkiye’deki 6 Haziran seçim faaliyetleri kapsamında Hamburg’da konuştu. Avrupa Postası’nın haberinde, Ahmet Türk, Hamburg’un Veddel semtinde yaptığı konuşmada Türkiye’deki seçimler konusunda mesajlar verdi. Türk, “Atalarımızın Ermeni ve Süryani halkına yönelik yaptıklarından dolayı utanç duyuyoruz” açıklamasında bulundu.
ATALARIMIZIN ERMENİ VE SÜRYANİ HALKINA YAPTIKLARINDAN UTANÇ DUYUYORUZ
Ahmet Türk, “Bizi bugünlere getiren kahraman şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Halkımızın özgür olması coğrafyamızdaki Ermeni’nin, Süryani’nin, Ezidi’nin ve herkesin özgür olması anlamına geliyor. Türkiye’nin demokrasi güçleri ile yeni bir yaşamın nüvelerini atıyoruz. Bütün çalışmalarımızın temelinde halkların kardeşliği espirisi vardır. Atalarımızın Ermeni ve Süryani halkına yaptıklarından dolayı utanç duyuyoruz. Ermeniler ve Süryaniler ne zaman bu kadim toprakları terkettiyse o zaman yoklukla ve fakirlikle tanıştık. Onlar ülkemizin zenginliğiydiler” dedi.
1911 yılında İttihat ve Terakki Partisi’nin aldığı kararların tüm Cumhuriyet tarihi boyunca uygulandığını ve aynı anlayışın bugün hâlâ sürmekte olduğunu belirten Türk, “1914-15 yıllarında devletin bu kararları gerçekleştirirken ne yazık ki Kürt halkı da açık bir şekilde kullanıldı” dedi.
SENELERCE BAĞIMSIZ ADAYLARLA SEÇİMLERE GİRDİK
Ahmet Türk konuşmasında, “Seçimlere senelerdir yüzde %10 barajından dolayı bağımsız adaylarla girdik. 6 Haziran seçimleri sonrası barajı aşamzsak ve TBMM’ye giremezsek onlar düşünsünler” dedi.
BARAJA TAKILIRSAK BUNDAN SONRASINI DEVLET DÜŞÜNSÜN
Hükümeti de eleştiren Ahmet Türk, “Bizden adeta ‘Çözüm Süreci’ adına sadakat bekliyorlar. Demokrasiye inanıyorlarsa önce barajı düşürsünler. Yoksa seçim barajını her türden demokratik girişimlerimizle zorlayacağız” dedi.
Ahmet Türk sözlerine şöyle devam etti: “Halkların kurtuluşu için silah artık yanlız başına yetmiyor. Bunun yanı sıra siyasetin kapısını aralamamız gerek. Savaşta kazandıklarınızı siyaset masasında yitirebilirsiniz. Türkiye halkına karşı duyduğumuz sorumluluğun gereği HDP olarak seçimlere gireceğiz. Bunca direnişe ve bedele rağmen barajı geçmezsek bu şehitlerimize yapılmış bir hakaret olarak alnımızda kara leke olarak duracaktır. Seçim barajına takılıp seçilmezsek de bu vebal devletindir. Bizler de kendi kaderimizi kendimiz tayin ederiz. Bundan sonrasını devlet düşünsün.”
Odatv.com

Yorumlar kapatıldı.