İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Öldürülen Türk iş adamının yakınları, Ermenistan’dan adalet bekliyor

Üvey oğlu tarafından öldürülen iş adamının kardeşi Gümüştekin: – “Her duruşmaya katılmak için Ermenistan’a gittiğimizde aynı durumla karşılaşıyoruz. Adliye önünde binlerce insan, katil lehine slogan atıyor. Sanki bir insanı öldürmemiş de iyi bir şey yapmış gibi” Ermenistan’da üvey oğlu tarafından öldürülen Türk iş adamının yakınları, katil zanlısının kahraman gibi karşılandığını öne sürerek, uluslararası kamuoyundan ve Ermenistan hükümetinden adil yargılama talep ediyor.

Çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren iş adamı Evliya Gümüştekin, iki yıl önce kendisinden yüklü miktarda para isteyen üvey oğlu Maxim Bakuyan tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Ermenistan’daki duruşmalara katılan maktulün yakınları, adalet istiyor.
Merhum iş adamının kardeşi Zeki Gümüştekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir Türk’ün öldürülmesi nedeniyle Ermeni katil zanlısının kahraman gibi karşılandığını iddia etti.
Gümüştekin, adliye önünde katil zanlısını desteklemek için binlerce kişinin toplandığını belirterek, “Her duruşmaya katılmak için Ermenistan’a gittiğimizde aynı durumla karşılaşıyoruz. Adliye önünde binlerce insan, katil lehine slogan atıyor. Sanki bir insanı öldürmemiş de iyi bir şey yapmış gibi” dedi.
Ermenistan’da adil yargılama yapılmadığını ileri süren Gümüştekin, “Katil zanlısı, mahkeme salonuna alkışlarla giriyor. Mahkeme heyeti, buna ses çıkarmıyor. Can güvenliğimiz hiç yok. Sürekli saldırı altındayız. Hrant Dink, burada öldürüldüğünde hepimiz onun için sokağa çıkıp katillerin yakalanması için çalışmıştık. Lakin Ermenistan’da tam tersi durum var. Katil zanlısını ödüllendirmedikleri kaldı” diye konuştu.
Gümüştekin, sözlerini şöyle tamamladı:
“Rahmetli ağabeyimin iki çocuğunu alıp Türkiye’ye getirmek istiyoruz ama vermiyorlar. Yeğenlerimiz orada Hristiyan aileye verildi. Bu durum beni ve ailemi çok üzüyor. Katil zanlısının adil yargılanmasını ve hak ettiği cezayı almasını istiyoruz. Bunun için de Türkiye’de ilgili kurumlardan, Ermenistan hükümetinden ve uluslararası kamuoyundan yardım talep ediyorum. İnşallah bu sesimize kulak verirler. Hrant Dink’in katil zanlıları, Türkiye’de nasıl yargılanıyorsa, ağabeyimin katili de aynı şekilde Ermenistan’da yargılanmaladır. Bu, insanlığın ve hukukun gereğidir.”
Kaynak : AA

Yorumlar kapatıldı.