İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hıristiyan Devleti Mi Geliyor?

Irak’taki çatışmalara küçük çeteler şeklinde dahil olan Asuri toplumu, devletleşme talebini yüksek sesle dillendirmeye başladı. Musul merkezli bir devlet kurma hayalleri doğrultusunda internet üzerinden örgütlenen Asurilere Amerika ve Bağdat yönetiminin yanı sıra Ermeni, Yahudi ve Yezidilerden de destek geliyor.Amerikan ve Bağdat yönetiminin desteği ve Avrupa ülkelerinden gelen gönüllülerle ordulaşma yolunda hızla ilerleyen Asuri çeteleri, Asuri din adamları ve Asur Demokratik Hareketi (ADH) isimli parti tarafından yönetilip yönlendiriliyor

.

BAĞDAT YÖNETİMİNİN ‘TAMPON’ HESABI
Yayınladıkları haritalarda IŞİD’in kontrolündeki Musul’u (Ninova) başkent olarak ilan eden Asuri çeteleri hayallerindeki devletin arma ve bayraklarını da kullanmaya başladılar. Bağdat’taki Şii yönetiminin Asuriler gibi küçük grupları IŞİD ile Şii bölgeler arasına yerleştirerek bir tampon bölge hesabı yapmış olabilecekleri düşünülüyor.
Çoğunluğu Süryanilerden oluşan Asur toplumuna mensup çeteler Irak’ta bayrak, askeri arma ve flamalarını kullanmaya başladılar. Hayali Asur ‘devletinin’ polis ve asayiş birimleri de kurulmuş durumda.
Süryaniler başta olmak üzere birçok ufak topluluk, geçmişteki ortak isimleri olan ‘Asur’ ismiyle bir devlet hayaline kapıldılar. Asur toplumunun dünya genelinde 20 milyonun üzerinde ferdi olduğu öne sürülüyor.
IŞİD’in yol açtığı çatışma ortamını fırsata çeviren Asurlular, Amerika, Batı ve Bağdat yönetiminden aldıkları destekle hızla ordulaşma yolunda ilerliyorlar. Asur çetelerinin liderliğini ise Süryani Ortodoks din adamları yürütüyor.
Habervaktim.com

Yorumlar kapatıldı.