İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Selçuk Bartholomeos’a hazır

Bir dizi ziyaret ve ayin İzmir’e gelecek olan Ortodoksların Ruhani Lideri İstanbul Rum Ortodoks Patriği I. Bartholomeos 9 Şubat 2015 günü Selçuk’a gelecek. Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ve Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’yı makamlarında ziyaret edecek olan Patrik Bartholomeos Şirince’de bulunan Aziz Dimitrios Kilisesinde akşam ayinine katılacak.

Ayin sonrasında tarihi kilise bahçesinde Başkan Bakıcı ile birlikte dostluk ağacı dikecek olan Patrik Bartholomeos’a, Patrikhane Sen Sinod Meclisi, Avrupa ve Amerika’daki 12 farklı ülkeden Ortodoks Kiliselerinin Metropolitleri ve çok sayıda ziyaretçi eşlik edecek.
“Bartholomeos’u bekliyoruz”
Daha önceki ziyaretlerinde Saint Jean Bazilikası ve Şirince Vaftizci Yahya Kiliselerinde ayin yöneten Patrik Bartholomeos ilk defa Aziz Dimitrios Kilisesinde ayine katılacak. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapan Selçuk’un, dinler arası barış ve kardeşliği ön plana çıkaracak buluşmanın merkezlerinden biri olmasının önemine dikkat çekti. İnanç turizmine büyük katkı sağlayacak etkinlik çerçevesinde tüm hazırlıkların tamamlandığını ve son aşamaya geldiğini belirten Bakıcı, belediyemiz konuyla ilgili çalışmalarını bitiriyor. Ayin yapılacak Aziz Dimitrios Kilisesi içinde ve çevresindeki düzenlemeler tamamlandı. Ortodoksların Ruhani Lideri İstanbul Rum Ortodoks Patriği I. Bartholomeos”u ağırlamaya hazırız” dedi.

Yorumlar kapatıldı.