İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İstanbul’da Sason’u anlatan fotoğraf sergisi

İstanbul’da Sason’u anlatan fotoğraf sergisi, 08 Şubat 2015 pazar gününe kadar Kumkapı Meryem Ana Kilisesi’nde sergilenmeye devam edecek. Sason’un yaşamını ve doğasını tanıtmak amacıyla daha önceden Sason ve Batman’da açılan fotoğraf sergisi ‘Beşikten Yaşama Sasun’ temasıyla Kumkapı Mesrob Mutafyan Kültür Merkezi’nde de sergilendi. Karma sergide Arman Kabe, Behcet Çiftçi, Besse Kabak, Metin Özmen ve Murat Malgir’in fotoğraflarından oluşan toplam 50 fotoğraf karesi yer aldı.

Behcet Çiftçi, sergide on üç bin yıl önce Sasun Çayı kenarındaki HallanÇemi Höyüğünde başlayan yerleşik yaşam serüvenin mirasçıları olan Sasun halklarının günümüzde de devam eden geleneklerini,  yaşamlarını ve doğal güzelliklerini fotoğraflarla anlatmaya çalıştıklarını belirtti.
Besse Kabak ise serginin ilk fotoğraf karelerinin mezar taşlarının olmasının nedenini şu şekilde açıkladı: “Mezar taşlarının aslında ölümün biz insanlar için bir son değil, sadece yaşam döngüsünde geçilmesi gereken bir durak olduğunu simgelemesinden kaynaklanmakta.  Zira bedenlerimiz toprağa dönüşse dahi isimlerimiz, yaşanmışlıklar bazen mezar taşlarındaki sembol, resim ve yazılarla, bazense SasunluTavit Destanında olduğu gibi sözlü anlatımlar ve şarkılarla binlerce yıl yaşamaya devam eder.”
İMC TV’DE “BEŞİKTEN YAŞAMA SASUN” KARMA FOTOĞRAF SERGİSİNİ ANLATAN “7’DE SANAT” PROGRAMI VİDEOSU

Yorumlar kapatıldı.