İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fitne..iftira…

Neval Kavcar
İnsanda bir tutar damar olur. Perincek geçtiğimiz günlerde AKP ile işbirliğinin bağıra bağıra ilan edildiği mahkeme kararıyla Strazbourg’a gitti. Neymiş ‘Sözde Ermeni Soykırımına’ karşı bu dava önemliymiş. Ne oldu? Dava ertelendi, yargıçlar Ermeni avukatlarla resim çektirdi. Yine de yanılmayı umuyorum. Geçen gün anlattım. Ermeni yazarın kitabına önsöz yazarak, Kaynak yayınlarından bastırmıştı Perincek. O kısmı bir daha alıyorum. “Cemal Paşa, (…) 1915 Ermeni soykırımının örgütleyici ve yönlendiricilerinden biri olmuştur.” Aynı tanım Enver Paşa için yapılıyor. Talat Paşa için ise şöyle deniyor: “Türkiye’de 1915 Ermeni soykırımının başta gelen örgütleyicisi”…  Ermeni Soykırımının Örgütleyicisi Denilen Talat Paşa Adıyla ‘Komite’ Kurma Kurnazlığı. Yukarıdaki satırların olduğu kitaba ‘doğrudur’ diye ön söz yazan Doğu Perincek “Talat Paşa Komitesi’ kurup, ‘sözde soykırımcılar karşı mücadele ediyoruz’ diye aklı başında insanları da kandırabiliyor. Talat Paşayı ‘soykırımcı’ ilan eden Perincek’in peşine takılanlara da izân diliyorum bu vesile ile.

***
Sabahattin Önkibar’ın hedefi her zamanki gibi Devlet Bahçeli. Yaptığı yazarlığı geçti, iftiraya girdi. Karalama, çamur atma satırları kimin işine yarıyor derseniz, AKP’ye. Önümüzdeki süreçte saldırılar daha da yoğunlaşacak. Sebebi belli. İktidar kaybettiği 6 milyon seçmeni geri kazanma derdinde. Bahsettiğim 6 milyon oy, son bir yılda AKP hanesinden silindi. 5 milyon civarındaki kısmının MHP’ye gittiği, kalan 1 milyonun ise ‘kararsız’ durduğu düşünülüyor. Hâl böyle olunca MHP’ye her koldan saldırıya geçecekler. İP içine yuvalanmış muhteremler AKP’ye yarayacak atışlar yapacak.
İnsanda bir tutar damar olur. Perincek geçtiğimiz günlerde AKP ile işbirliğinin bağıra bağıra ilan edildiği mahkeme kararıyla Strazbourg’a gitti. Neymiş ‘Sözde Ermeni Soykırımına’ karşı bu dava önemliymiş. Ne oldu? Dava ertelendi, yargıçlar Ermeni avukatlarla resim çektirdi. Yine de yanılmayı umuyorum.
Geçen gün anlattım. Ermeni yazarın kitabına önsöz yazarak, Kaynak yayınlarından bastırmıştı Perincek. O kısmı bir daha alıyorum. “Cemal Paşa, (…) 1915 Ermeni soykırımının örgütleyici ve yönlendiricilerinden biri olmuştur.” Aynı tanım Enver Paşa için yapılıyor. Talat Paşa için ise şöyle deniyor: “Türkiye’de 1915 Ermeni soykırımının başta gelen örgütleyicisi” (Türk Solu Dergisi -15.08.2005 /Sayı:88)
***
ERMENİ SOYKIRIMININ ÖRGÜTLEYİCİSİ DENİLEN TALAT PAŞA ADIYLA ‘KOMİTE’ KURMA KURNAZLIĞI
Yukarıdaki satırların olduğu kitaba ‘doğrudur’ diye ön söz yazan Doğu Perincek “Talat Paşa Komitesi’ kurup, ‘sözde soykırımcılar karşı mücadele ediyoruz’ diye aklı başında insanları da kandırabiliyor. Talat Paşayı ‘soykırımcı’ ilan eden Perincek’in peşine takılanlara da izân diliyorum bu vesile ile.
Hâl böyle iken Sabahattin Önkibar, Yusuf Halaçoğlu’nun Perincek’le o mahkemeye gitmek istediğini, Bahçeli’nin izin vermediğini yazmış. Halaçoğlu böyle bir şey olmamıştır diyerek, yazılanın iftira olduğu söyledi. Yaz, uydur, elbet bir inanan çıkar hesabında Önkibar.
Kaldı ki hareket içinden herhangi birimiz, vekil olması da şart değil Perincek’in peşine takılmak için ‘ülkücülüğünden istifa etmeli ki davasına halel gelmesin. Böyle bir durum gerçek olsaydı eğer bizler Devlet Bahçeli’nin, aynen Önkibar’ın yazdığı gibi davranmasını beklerdik ve öylede olurdu.
MHP’nin, ülkücü hareketin ‘Sözde Soykırım’ yalanına karşı duruşu bellidir. Kıblesizlerin palavrası peşine takılmak abesle iştigal olur. Önkibar’ın geniş hayal dünyası işi psişik boyuta taşıyor. Bu arada Öcalan, Perincek ve Erdoğan koalisyonuna verdiği destekle ‘sarayın palavracısı’ olma unvanına en yakın aday. ‘AKP’nin alternatifi yok’ cümlesi ve MHP’ye her şartta vurması ile bunu hak ediyor.
İP ve avanesi MHP’ye niye böyle saldırıyorlar biliyor musunuz? MHP’den henüz bir kum tanesi koparamadılar. Başarabilseler, eski CHP’liler gibi Ulusal’a, Aydınlık’a entegre edebilseler, kafalayabilseler, CHP’ye kurulan siyasi kumpasın benzerini MHP’ye kuracaklar. Kuramadıkları için bu işin vebali Bahçeli’de diyorlar.
***
‘MİLLİ MERKEZ, TALAT PAŞA KOMİTESİ,..FALAN FİLAN..’
Not: Önkibar’a göre Perincek ‘solun milli olabileceğini’ göstermiş. Çok güldüm. Olur da bu kadar yağcılık olur. Dünya solu hariç ülkemizdeki sol hiçbir vakit milli olmadı. Sebebine gelince körü körüne küresel sol liderleri benimseyip, kendi değerlerini ayaklar altına aldılar. Buna Perincek ekibi de dahil.
“Mao’dan vazgeçen Atatürk’ten vazgeçer, Atatürk’ten vazgeçen Mao’dan vazgeçer. Bunların hepsi bir bütün. Atatürk’e sırtını dönerek bir şey yapılmayacağı gibi Mao’ya sırtını dönerek de yapılmaz. (…) 20. yüzyılda sivrilen çok seçkin üç sima var, Lenin, Atatürk, Mao”(23.8.2006-Hürriyet)  diyen Perincek ‘milliymiş.'”
Sistemlerini kurabilmek için milyonlarca insanı öldüren ihtilalcılar Perincek’e göre seçkin. Birde o katilleri Atatürk’le bir tutuyor ki pes. Mao’dan Çin vazgeçti, Perincek 2006’da çıkardı parti programından. Eski komünistler ‘Atatürk; Lenin’i, Mao’yu severdi’ palavrasını atıyor, kökü dışarıda siyasal Kürtçülerde ‘Kürtlere özerklik verecekti’ yalanını. Din tacirleri de ‘Müslüman Türkiye’ kurmadı düşmanlığı yapıyor.
Atatürk gelecekte yaşanması muhtemel hadiseleri önceden sezmiş ve ülkeyi ‘din temelinde’ kurmamış. Komünizmi ise hiç düşünmemiş. Lider demek budur işte. 90 yıl sonrasını görüp, Gençliğe hitabeye yazabilmektir ayrıca liderlik.
Atatürk Türk Milliyetçiliği fikriyatı ile Türk devletini kurmuştur. Onu bunu yapacaktı, aldatmacasını geçsinler artık. ‘Öcalan vatansever’ de derler yakında. Her şeyi bekliyorum bunlardan.
Şimdi bana denilebilir ki, sana ne Perincek’ten, İP’den? Çok doğru? Onlarla ilgili değilim zaten. Önce Maocu, komünizm gömülünce Atatürkçü, ardından Erdoğan’la can ciğer kuzu dolması olup, Obama’yı sevme ihtimali ile hiç ilgilenmiyorum. Hatta mensuplarının bizi Natocu diye yaftalaması da değil derdim.
Mevzu, çevrelerine topladıkları şahsiyetlerle ‘siyasi kumpas’ kurmaları. ‘Milli merkez’ aldatmacasıyla her partiden gelen birilerini fitne malzemesi yapmaları. NATO, gladio diye ona buna çamur atıyorlar ya, gladionun hası çatıları altında.

Yorumlar kapatıldı.