İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Papazyan:AİHM İsviçre’yi haklı bulursa Fransa ‘soykırımın’ inkarını yasaklayacak

Fransa Ermeni Örgütleri Koordinasyon Konseyi (CCAF) Eş Başkanı Murat Papazyan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Perinçek davasında İsviçre’yi haklı bulması durumunda Fransa’nın ‘Ermeni soykırımı’ iddialarının inkarını yasaklayan yeni bir yasa çıkaracağını iddia etti. Ayrıca kararın Avrupa’da da ‘soykırım’ iddialarının inkarını cezalandırmanın yolunu açacağını savundu. Cihan Haber Ajansı’na konuşan Murat Papazyan, ‘’Biz ilk önce AİHM’nin kararını bekleyeceğiz. Eğer mahkemenin kararı olumlu olursa Fransa’da ‘Ermeni soykırımının’ inkarını yasaklayan bir yasa olacak.’’ ifadelerini kullandı.

 Fransa Cumhurbaşkaı Hollande’ın daha önce soykırım iddialarını yasaklayan bir yasa taahhüdünde bulunduğunu hatırlatan CCAF Eş Başkanı, Fransa Cumhurbaşkanı’nın verdiği bu söze güvendiklerini kaydetti. Ayrıca, Hollande’ın hem Ermeniler hem de Ermeni davası noktasında çok duyarlı olduğuna dikkat çekti. 
KARAR AVRUPA’DA İNKARIN CEZALANDIRILMASININ YOLUNU AÇACAK

 Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin adaletine güvendiklerini söyleyen Papazyan, AİHM’nin Ermenistan’ın da lehine taraf olduğu İsviçre’yi haklı bulacağına inandığını söyledi. Fransa Ermeni Örgütleri Koordinasyon Konseyi Eş Başkanı Papazyan, “Perinçek ve Türkiye’nin kazanarak Avrupa topraklarında inkarcı politikalarını sürdürmelerine müsaade edemeyiz. AİHM’nin kararı Avrupa’da ‘Ermeni soykırımının’ inkarını cezalandırmanın yolunu açacak.’’ ifadelerini kulandı. İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in savunmasını da eleştiren Fransa’daki Ermeni diasporasının lideri, “Perinçek’in AİHM’de yaptığı savunma kabul edilebilir değil. Perinçek’in Talat Paşa’yı özgürlük kahramanı olarak göstermesi kabul edilemez. Talat, Ermeni soykırımı emrini veren bir numaralı isimdir. Türkiye bu sözde kahramanlardan kurtulmalıdır.’’ ifadelerini kullandı. Papazyan, Türkiye’ye Ermeni soykırımının yüzüncü yılında sözde soykırımı tanıması çağrısında da bulundu. İki ülkenin ortak bir geleceği bulunduğunu savunan CCAF Başkanı Papazyan, Ermenistan ve Türkiye ilişkilerinin yeni bir sürece girmesinin ilk şartının sözde soykırımın tanınması olduğunu söyledi.

Yorumlar kapatıldı.