İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Türk olan hiçbir şeyi kabullenemiyorlar

Serhat Çiçek
Demokrat Partisi İlçe Başkanı Murat Balakuş, “İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek, geçmişte PKK kamplarında resmi çıkan Doğu Perinçek, geçmişte uçlarda siyaset yapan Doğu Perinçek bugün Salzburg’da Türkiye’nin onurunu korumak için mücadele etmekte” diye sözlerine devam eden Balakuş, “Türkiye’de bir şeylerin doğru gitmediği, Türkiye’de bir şeylerin doğru olmadığı buradan belli oluyor. Neyin neye karıştığı belli değil. Salzburg’da Türklük onurunu, gururunu savunan, PKK kamplarında resmi çıkan bir Doğu Perinçek, Karabağ’larda, Van’da, Erzurum’da Ermenilerin yaptığı katliamın üstünü örterek Ermeni tehcirinin katliam olarak dayatılmasına önayak olan, bu tavizi veren bir hükümet. Bu şekilde bakmak istiyorum. Hükümetimizi eleştirilecek konularda eleştiriyoruz ama hükümetimizin Türk kelimesine niye bu kadar alerjisi var çok merak ediyorum” ifadelerini kullandı.

***
Demokrat Partisi İlçe Başkanı Murat Balakuş, Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetenlerin ‘Türk’ kelimesine alerjisi olduğunu belirterek, “Türk olan hiçbir şeyi kabullenemedikleri için yarın Ermeni’yi de kabul ederler Yahudi’yi de kabul ederler” dedi. •
DP İlçe Başkanı Murat Balakuş, Fransa Cumhurbaşkanı Françios Hollande’nin Türkiye’yi Ermeni soykırımına davet edişini ve hükümetin tutumunu değerlendirerek eleştirilerde bulundu.
ERMENİ TEHCİRİ ALINAN EN DOĞRU KARARDIR
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Demokrat Parti İlçe Başkanı Murat Balakuş, “Yıllardır süregelen Ermeni soykırımı şeklinde anılan, Türkiye’yi itham altında bırakan bu meseleler ile ilgili Fransa Cumhurbaşkanı Françios Hollande’nin; ‘Türkiye, Ermeni soykırımını tanısın’ diye beyanatları var. Öncelikle soykırım konusuna gelirsek soykırıma uğrayan Türklerdir. Milli Mücadele döneminde de 1. Dünya Savaşı’ndan sonra da işgal yıllarında da Ermeni çeteler, Pontus çeteler tarafından Van’da, Erzurum’da ve o tip bölgelerde Ermeniler tarafından soykırım gerçekleştirilmiştir. Savunmasız köyler basılarak çoluk çocuk katledilmiştir, hamile kadınların karınlarına süngü geçirilerek bıçakla çocukları yarılıp dehşet verici olaylar sahnelenmiştir. Ben, Ermeni tehcirinin Ermeni soykırımı diye adlandırılmasını kabul etmiyorum. Ermeni tehciri o dönemin İttihat ve Terakki hükümetinin almış olduğu en doğru kararlardan biriydi. Bir tarafta cephede uğraşan imparatorluk bir taraftan da Ermeni çeteleriyle ve azınlık çeteleriyle uğraşmaktaydı. Fakat bu Avrupa ve ülke olmuş Ermeni diasporası tarafından yıllarca soykırım adı altında dayatma olmuştur” dedi.
HÜKÜMETİN “TÜRK” KELİMESİNE ALERJİSİ VAR
Hükümete eleştirilerde bulunan Balakuş, “Maalesef Türkiye Cumhuriyeti şu anki hükümeti, bundan önceki Başbakanı ve şu anki Cumhurbaşkanımız dâhil olmak üzere adı Türk olan hiçbir şeyi kabullenemedikleri için yarın Ermeni’yi de kabul ederler Yahudi’yi de kabul ederler. 2 gün evvel Davutloğlu’nun açıklamalarında gördüğünüz gibi Kobani’ye selam gönderen, Kobani’de çarpışan PKK gerillalarını alnından öpen bir Başbakanımız var. Bugün bakıyorsunuz Ermenistan ile bundan kaç sene evvel bugünkü Cumhurbaşkanımızın Başbakan olduğu dönemde sıfır sorun diyerek Bursa’da Ermeni milli takımıyla bir maç oynanmıştı. Ne Azeri bayrağı ne Türk bayrağı maça alınmıştı. Ermeni’dir Kürt’tür bir açılımdır gidiyor. Ben şunu idrak etmek istiyorum; maalesef bizim başımızdaki büyüklerimiz adı Türk olan hiçbir şeyi savunamıyorlar. Bugün Anıtkabir’de Atatürk’e saygıyla eğilmeye sap gibi dikilmek diyen Sayın Cumhurbaşkanımız, bundan kaç sene evvel Yahudi kurucusu Theodor Herzl karşısında huşu içinde dikiliyordu. Ama maalesef adı Türk olan her şeye zaafları olduğu için yarın Ermeni tehcirini Ermeni soykırımı diye kabul ederlerse, gidip Theodor Herzl’in önünde huşu içinde dikilenler yarın Ermeni anıtına da çelenk koyarlarsa hiç şaşırmamak lazım. Dış politikada klinikleşmiş, geçmişten bugüne tarihi acıların yaşandığı süreçlerde her şeyin üstünü örtmeye çalışan, Ermenilerin Karabağ’da yaptığı katliamı bile unutan büyüklerimiz yarın Ermeni tehcirini, Ermenilerin yaptığı katliamı, Ermenilerin yaptığı rezaleti unuturlar. İttihat ve Terakki o dönem katliam yapmıştır diye çıkıp o Ermeni anıtına çelenk koyarlarsa hiç şaşırmam.
NEYİN NEYE KARIŞTIĞI BELLİ DEĞİL
“İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek, geçmişte PKK kamplarında resmi çıkan Doğu Perinçek, geçmişte uçlarda siyaset yapan Doğu Perinçek bugün Salzburg’da Türkiye’nin onurunu korumak için mücadele etmekte” diye sözlerine devam eden Balakuş, “Türkiye’de bir şeylerin doğru gitmediği, Türkiye’de bir şeylerin doğru olmadığı buradan belli oluyor. Neyin neye karıştığı belli değil. Salzburg’da Türklük onurunu, gururunu savunan, PKK kamplarında resmi çıkan bir Doğu Perinçek, Karabağ’larda, Van’da, Erzurum’da Ermenilerin yaptığı katliamın üstünü örterek Ermeni tehcirinin katliam olarak dayatılmasına önayak olan, bu tavizi veren bir hükümet. Bu şekilde bakmak istiyorum. Hükümetimizi eleştirilecek konularda eleştiriyoruz ama hükümetimizin Türk kelimesine niye bu kadar alerjisi var çok merak ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar kapatıldı.