İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İngiliz’in Emeli!

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Daire’de yapılan temyiz duruşması İngiliz basının bir numaralı gündemi oldu… Telegraph Gazetesi, İngiliz hukukçu Emel Clooney’nin Türkiye’ye yönelik “Çifte standart” suçlamasını öne çıkardı. Haberin başında “Emel Clooney, Türkiye’yi iki yüzlülükle suçladı” sözlerini kullanan gazete, “İsviçre yasalarında tüm soykırımların inkarına karşı yasal düzenlemeleri var. Ancak, AİHM Sayın Perinçek’in iddiaları üzerine bir İsviçre mahkemesince mahkum edilmesinin ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine hükmetti” dedi. İndependent gazetesi ise Strazburg’daki duruşmayı aktardığı haberinde “Emel Clooney, Ermeni soykırımı duruşmasında Türkiye’yi ifade özgürlüğü konusunda çifte standartla suçladı” başlığını kullandı. Clooney’in bu suçlamada, Türkiye’nin “Ermeni soykırımını inkar etmekle suçlu bir kişiyi savunduğu için bulunduğunu” yazdı.

***
Sözde Ermeni soykırımını inkar ettiği için ceza alan Doğu Perinçek’in temyiz duruşması İngiliz basınında geniş yer buldu. Karşı taraf avukatı Emel Clooney’in Türkiye’ye yönelik sözlerini manşetlere taşıdı
İsviçre’de “Ermeni soykırımı”nı inkar ettiği gerekçesiyle mahkum olan Doğu Perinçek’in Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Daire’de yapılan temyiz duruşması İngiliz basının bir numaralı gündemi oldu. Telegraph Gazetesi, İngiliz hukukçu Emel Clooney’nin Türkiye’ye yönelik “Çifte standart” suçlamasını öne çıkardı. Haberin başında “Emel Clooney, Türkiye’yi iki yüzlülükle suçladı” sözlerini kullanan gazete, “İsviçre yasalarında tüm soykırımların inkarına karşı yasal düzenlemeleri var. Ancak, AİHM Sayın Perinçek’in iddiaları üzerine bir İsviçre mahkemesince mahkum edilmesinin ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine hükmetti” dedi. İndependent gazetesi ise Strazburg’daki duruşmayı aktardığı haberinde “Emel Clooney, Ermeni soykırımı duruşmasında Türkiye’yi ifade özgürlüğü konusunda çifte standartla suçladı” başlığını kullandı. Clooney’in bu suçlamada, Türkiye’nin “Ermeni soykırımını inkar etmekle suçlu bir kişiyi savunduğu için bulunduğunu” yazdı.
TABULARI YIKIN
Öte yandan, “Sözde Ermeni soykırımını tanıyan” Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Ermeni toplumu üyelerine hitap etti. Hollande, Ankara’nın duruşunun durdurulması gerektiğini vurgulayarak, “Ermenistan ve Türkiye için tabularını yıkarak yeni bir başlangıç yapma zamanıdır” ifadeleri dikkat çekti.

Yorumlar kapatıldı.