İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’dan Erdoğan’a İkinci Ret!

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Erivan’a ilettiği Çanakkale Savaşı’nı anma törenlerine daveti 2’nci kez reddetti… Sarkisyan, şöyle konuştu: “100 yıl etkinliklerini tüm gücümüzü kullanarak gerçekleştirmeliyiz, çünkü Türkiye Gelibolu muharebesini yeniden redakte ederek kısa görüşlü ve alaycı tavrını bir kez daha sergilemiştir. Bana gönderilen biçimsiz daveti aldığımda olası yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermemek için (Cumhurbaşkanı) Tayyip Erdoğan’a hemen yanıtımı vermiştim…”

***
Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Erivan’a ilettiği Çanakkale Savaşı’nı anma törenlerine daveti 2’nci kez reddetti.
Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ’ın Erivan’a ilettiği Çanakkale Savaşı’nı anma törenlerine davete 2’nci kez “Hayır” yanıtı verdi. Sarkisyan, “Bu daveti dar görüşlü, boş ve alaycı hamle olarak değerlendiriyorum” ifadelerini kullandı.
Hürriyet’in ten haberine göre, Erivan’da ‘Ermeni Soykırımı 100’üncü yıl etkinlikleri Komisyonu’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir kez daha yanıt veren Sarkisyan, şöyle konuştu:
“100 yıl etkinliklerini tüm gücümüzü kullanarak gerçekleştirmeliyiz, çünkü Türkiye Gelibolu muharebesini yeniden redakte ederek kısa görüşlü ve alaycı tavrını bir kez daha sergilemiştir. Bana gönderilen biçimsiz daveti aldığımda olası yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermemek için (Cumhurbaşkanı) Tayyip Erdoğan’a hemen yanıtımı vermiştim. Burada bir kez daha söylüyorum. Türkiye’nin attığı bu adım tıpkı soykırımı inkar etmek gibi hiçbir perspektifi yoktur. Üstelik bu tür biçimsiz hamleler Türkiye’nin siyasi irade zayıflığının yanı sıra hukuki sorumluluktan kaçmak istediğini de gözler önüne seriyor.”
‘PERİNÇEK ERMENİ HALKININ DAVASINI SULANDIRMAYA ÇALIŞIYOR’
Erdoğan’ın davetini eleştiren açıklamasının yanı sıra İsviçre’de görülen Doğu Perinçek davasına da değinen Sarkisyan, şunları söyledi: “Türkiye’de defalarca işlediği suçlardan yargılanmış aşırı milliyetçi Perinçek, Ermeni halkının milli davasını mahkemede sulandırmaya çalışıyor. Biz bu davayı 3’üncü şahıs olarak izliyoruz. Mahkemenin alacağı kararı da yakından takip ediyoruz. Soykırımın hukuki zeminde kabul veya inkar edilmesine de göz yumamayız.”

Yorumlar kapatıldı.