İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Vatikan’dan Türkiye Aleyhtarı Ermeni İddialarına Fiili Destek

İbrahim H. Aydoğan – Turkishny.com
Vatikan, Papa Francis’in 1915 hadiselerinin 100. yılı vesilesiyle Roma’daki Aziz Petrus Bazilikası’nda Katolik Ermeniler için hususi bir ayin yöneteceğini duyurdu. Salı günü yayınlanan açıklamada ayinin sözde Ermeni soykırımının 100. yılı vesilesiyle gerçekleştirileceği vurgulandı.Papa Francis, geçtiğimiz yıl Haziran ayında kendisini Vatikan’da ziyaret eden üç Ermeni din görevlisiyle yaptığı bir görüşme sırasında 1915 hadiselerinden “20. asrın ilk soykırımı” şeklinde söz ederek Ermeni iddialarına ilişkin tavrını ortaya koymuştu.

Bu açıklamadan bir süre sonra Vatikan’daki Ermenistan elçiliğinin resmi açılış merasiminde konuşan Papa, sözde Ermeni soykırımının 100. yılı nedeniyle bir ayin tertiplemek istediğini ilan etmişti. Bu açıklama daha sonra Vatikan’a yakın Katolik liderler tarafından da tekrar edilmiş lakin Salı günü yapılan açıklamaya kadar Vatikan tarafından programa ilişkin resmi bir duyuru yapılmamıştı.

Türkiye Tek Taraflı İtham ve Yakıştırmalara Karşı Çıkıyor
Hıristiyan olan ilk ulus oldukları ve Hıristiyan oldukları için Müslümanlar tarafından soykırıma tabi tutuldukları iddialarıyla tarihi gerçekleri çarpıtarak dini ve vicdani istismar politikası izleyen Ermenistan ve Ermeni diasporasının Türkiye’ye yönelik soykırım iddiaları, Türkiye’yi tanımayan ve İslamofobik akımların etkisi altında kalan Batılı liderlerin manipüle edilmelerine neden oluyor.
Ermenistan Türkiye’nin Çağrılarına Cevap Vermiyor
Türkiye’nin 1915 olaylarına ilişkin iddiaların araştırılması için Ermenistan’a yaptığı arşivlerin açılması ve iki tarafın belirleyeceği milletlerarası tarihçi, hukukçu ve mütehassısların konuyu araştırmaları için ortak bir komisyon kurulmasına yönelik çağrıları Ermenistan tarafından reddediliyor.
Hiçbir uluslararası mahkemenin 1915 olaylarını jenosit olarak tanımlayan bir kararı olmadığı halde Türkiye’yi uluslararası alanda “soykırım”la itham eden Ermeni diasporası ve Ermenistan, İslamofobi ve Türkiye karşıtlığının zemin sahibi olduğu Batı ülkelerinin parlamentolarında birkaç Türk karşıtı vekilin katıldığı geceyarısı oturumlarında alınan cılız kararlarla Türkiye’yi sıkıştırarak soykırım iddialarını tanımaya, sözde soykırım nedeniyle tazminat elde etmeye ve Ermenistan’a ve Ermenilere toprak vermeye zorlama politikası izliyor.

Yorumlar kapatıldı.