İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türk Amerikan Toplumunun Tertiplediği Konferans, Ermeni Diasporasını Rahatsız Etti

İbrahim H. Aydoğan – Turkishny.com
Türk Amerikan toplumuna ait kuruluşlar da Türkiye’nin tarih tezlerinin de duyurulması yönünde yoğun gayret sarf ediyor. Bu çerçevede geçtiğimiz günlerde Arizona Eyalet Üniversitesi’nde Arizona Türk Amerikan Derneği (TAA-AZ) ve bu üniversitedeki Türk öğrencilerle işbirliği içerisinde bir konferans tertipleyen ABD’deki en büyük Türk çatı kuruluşu Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA), Türk tarih tezlerinin işlendiği bir programa imza atmıştı. Marine Corps Üniversitesi’nden Prof. Edward J. Erickson’ın konuşacı olarak katıldığı “Osmanlı ve Ermeniler: Kontragerilla Harekatı Üzerine Bir Çalışma” başlıklı programda 1915 olaylarının askeri strateji açısından masaya yatırılmıştı. Türk Amerikan toplumunun düzenlediği ve Ermeni diasporasının rahatsızlığına yol açan konferansın ardından Ermeni diasporası da aynı üniversitede Türkiye’yi soykırımla itham eden sözde uzmanların katılacağı bir konferans tertipleme kararı aldı.

***
1915 hadiselerinin 100. yılı vesilesiyle Ermeni toplumunun Türkiye aleytarı propagandasına hız vermesinden sonra ABD genelinde Türkiye’nin itibarını müdafaa etmek ve yalan iddialara cevap vermek amacıyla Türk Amerikan toplumuna ait kuruluşlar da Türkiye’nin tarih tezlerinin de duyurulması yönünde yoğun gayret sarf ediyor.
Bu çerçevede geçtiğimiz günlerde Arizona Eyalet Üniversitesi’nde Arizona Türk Amerikan Derneği (TAA-AZ) ve bu üniversitedeki Türk öğrencilerle işbirliği içerisinde bir konferans tertipleyen ABD’deki en büyük Türk çatı kuruluşu Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA), Türk tarih tezlerinin işlendiği bir programa imza atmıştı.
Marine Corps Üniversitesi’nden Prof. Edward J. Erickson’ın konuşacı olarak katıldığı “Osmanlı ve Ermeniler: Kontragerilla Harekatı Üzerine Bir Çalışma” başlıklı programda 1915 olaylarının askeri strateji açısından masaya yatırılmıştı.

Ermeni Diasporası Karşı Atağa Geçti
Türk Amerikan toplumunun düzenlediği ve Ermeni diasporasının rahatsızlığına yol açan konferansın ardından Ermeni diasporası da aynı üniversitede Türkiye’yi soykırımla itham eden sözde uzmanların katılacağı bir konferans tertipleme kararı aldı.
100 Years Later: ASU Armenian Genocide Conference
21-22 Mart tarihlerinde 2 günlük bir konferans programı hazırlayan “Arizona Eyalet Üniversitesi Hukuk Öğrencileri 100. Yıl Komitesi”, konferansa aralarında Taner Akçam ve Profesör Peter Balakian’ın da yer aldığı çok sayıda akademisyen, hukukçu ve toplum liderinin katılacağını ilan etti.
Arizona Eyalet Üniversitesi’ndeki Yahudi öğrenci dernekleri tarafından da maddi olarak destekleneceği duyurulan programa ilişkin tafsilatlı malumat için aşağıdaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz:

Yorumlar kapatıldı.