İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan cumhurbaşkanı: Soykırımın inkarı çifte suçtur

Soykırım kurbanlarının unutturulması ve özellikle devlet düzeyinde inkarcılığı, bu suçun merhalelerinden biri olduğu kati bir gerçekliktir. Bu sadece masum kurbanların değil aynı zamanda günümüz ve geleceğe karşı çifte suçtur.  Eğer Birinci Dünya Savaşı yıllarında insanlığa karşı gerçekleştirilen suçlar uluslararası tam bir kınamaya maruz kalsa idi, sorumluları gereken cezayı görselerdi, II. Dünya Savaşı örtüsü altında gerçekleştirilen cinayetleri engellemek belki de mümkün olabilirdi. Masum Holokost kurbanlarının anısı önünde bir kez daha eğilerek, Yahudi halkına birliktelik ve dayanışma hislerimizi ifade etmek isterim. Bu yıl Ermeni Soykırımının 100. Yıl dönümünü anan Ermeni halkı, Yahudi halkının acılarını çok daha iyi anlamaktadır.

***
II.Dünya Savaşı yıllarında Yahudilere karşı gerçekleştirilen soykırım, gerçekten insanlık tarihinin en gaddar ve trajik sayfalarından biridir. Beyanat Dünya Holokost Kurbanlarını  Anma Günü vesilesiyle Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın mesajıyla geldi.
Mesajda şunlar ifade edilmektedir:
Auschwitz toplama kampının kurtarılmasını rembolize eden 27 Ocak, Holokost musibetine son vermede en önemli aşamalardan biri oldu.
Holokost kurbanlarının anılması ve bu caniliğin kınanması, dünyada ulus, ırk, dini zemindeki nefret ve hoşgorüsüzlük en farklı şekillerde baş kaldırdığı müddetçe, insanlığa yönelik suçların tekrarı tehdidi ortadan kalkmadığı müddetçe, güncel olacaktır.
Soykırım kurbanlarının unutturulması ve özellikle devlet düzeyinde inkarcılığı, bu suçun merhalelerinden biri olduğu kati bir gerçekliktir. Bu sadece masum kurbanların değil aynı zamanda günümüz ve geleceğe karşı çifte suçtur.  Eğer Birinci Dünya Savaşı yıllarında insanlığa kaşı gerçekleştirilen suçlar uluslararası tam bir kınamaya maruz kalsa idi, sorumluları gereken cezayı görselerdi, II. Dünya Savaşı örtüsü altında gerçekleştirilen cinayetleri engellemek belki de mümkün olabilirdi.
Masum Holokost kurbanlarının anısı önünde bir kez daha eğilerek, Yahudi halkına birliktelik ve dayanışma hislerimizi ifade etmek isterim. Bu yıl Ermeni Soykırımının 100. Yıldönümünü anan Ermeni halkı, Yahudi halkının acılarını çok daha iyi anlamaktadır.
İnsanlığa yönelik suçların engellenmesine yönelik «Artık asla!» deme kararlılığıyla ortak yükümlülüğümüzü bir kez daha teyid ediyorum».
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.