İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD kar fırtınasını ucuz atlattı

ABD, Kuzeydoğu eyaletlerini etkisi altına alan ve yüksekliği kimi yerlerde 80 cm’yi bulan kar fırtınasını ucuz atlattı.  New York ve New Jersey’de, Pazartesi akşamı 23.00’da başlatılan seyahat yasağı kaldırılırken, ülkenin kuzeydoğusundaki bir çok kentte kar fırtınasının etkisini sürdürdüğü bildirdi.

ABD ‘nin kuzeydoğusunu etkileyen kar fırtınası ve tipi günlük yaşamı, kara, hava ve demiryolu ulaşımını olumsuz etkilerken, ülke ‘‘yüzyılın fırtınası’’ olarak adlandırılan kar fırtınasını ucuz atlattı. New York ve New Jersey eyaletlerinde toplu taşıma araçları sınırlı oranda yeniden çalışmaya başlarken, New York Belediye Başkanı Bill de Blasio düzenlediği basın toplantısında, tehlikenin büyük ölçüde geçtiğini belirtti. Salı günü de aralıklarla süren kar yağışına karşı New York sokakları kar küreme ve yol tuzlama araçları ile doldu. New York ve New Jersey’in yanı sıra kar fırtınası Main, Massachusetts, New Hampsire eyaletlerinde de etkili olurken, Nantucket kentinde 15 bin evin elektriksiz kaldığı belirtildi.
Kar fırtınası yüzünden binlerce uçak seferi iptal olurken, başta JFK Havalimanı olmak üzere birçok hava alanında uçak yolcuları, banklarda ve yerlerde uyumak zorunda kaldı. Kar fırtınasının etkisini yitirmesinin ardından, aileler ellerinde plastik kaydıraklarla parklara akın etti. New York’un dünyaca ünlü Central Park’ı da çocukların akınına uğradı. (DHA)

Yorumlar kapatıldı.