İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni müziği ve halk dansları şöleni

Ermeni müzisyen ve dansçılardan oluşan Maral Müzik ve Dans Topluluğu, kuruluşunun 35. yılı vesilesiyle İstanbul Kongre Merkezi’nde sahne aldı.Topluluğun Genel Sanat Yönetmeni Garbis Çapkan’ın koreografisini yaptığı gösteride 130 dansçı ve 12 kişilik özel orkestra Ermeni müziği ve halk danslarından örnekler sundu.

Gösteride 6-14 yaş grubundan 70, 16-30 yaş grubundan 44 dansçı ile 40 yaş üstü 16 dansçı rol aldı. İki bölümden oluşan gösteride, Ardahan Naz Barı, Sarı Gelin, Koçari, Lorke’nin de aralarında olduğu 24 eser sergilendi.

Gösteriyi Ermeni Patrik Genel Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay da izledi.
Gösteriyle ilgili bilgi veren tertip heyeti üyesi Dikran Dülgeryan, gösterinin topluluğun 35. yılı kutlamaları kapsamındaki ikinci etkinlik olduğunu belirterek, “Maral Müzik ve Dans Topluluğu tamamen amatör bir ruhla, Esayan Okulundan Yetişenler Derneği bünyesinde faaliyet gösteriyor. Kültürel anlamda Ermeni müziğinin ve halk danslarının ileriye taşınması ve çocuklarımıza bu kültürü vermek için önemli misyonu olan bir topluluk” dedi.

Dülgeryan, topluluğun yaklaşık 1 ay önce yine 35. yıl kutlaması kapsamında sergilediği gösteride görülen yoğun ilgili üzerine, bu ikinci gösterisinin yapılmasının kararlaştırıldığını söyledi.

Yorumlar kapatıldı.