İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ:Perinçek kararı aleyhte olursa AB karşımıza gelmesin

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AİHM’deki Perinçek-İsviçre davasına değinerek, “Çarşamba günü büyük dairede görüşülecek. Türkiye’yi ifade hürriyeti bakımından batı sürekli eleştiriyor. Ermeni soykırımı yoktur diyen birisine ceza veren bir ülke ve yasası var. AİHM çarşamba yapacağı değerlendirmede bence kendi kendisiyle büyük bir sınama içerisinde olacak, büyük bir sınav verecek. Daire bu konuda yapılan temyizi haklı görür, Türkiye’nin aleyhine karar verirse Türkçesi çok net söylüyorum; AB’nin üzerine bina edildiği değerlerin AİHM tarafından reddi, inkarı anlamına gelir. Bizim karşımıza ondan sonra kalkıp sizin ülkenizde öyle böyle diye bir konuşma yapamamaları gerekir. Türkiye’de Ermeni soykırımı yoktur, vardır dedi diye hakkında soruşturma açılan, yargılanan kimse yoktur. O ülkeyle ilgili AB yetkililerin raporlarına bunu yazmalarını beklerim” dedi.

PERİNÇEK’E CEZA VERİLİRSE
Adalet Bakanlığı ve Türkiye İnsan Hakları Kurumu 2015 yılı Birinci İstişare Toplantısı Hakimevi’nde yapıldı. AİHM’deki Perinçek-İsviçre davasına da değinen Bozdağ, şunları kaydetti:
“Çarşamba günü büyük dairede görüşülecek. Türkiye’yi ifade hürriyeti bakımından batı sürekli eleştiriyor. Ermeni soykırımı yoktur diyen birisine ceza veren bir ülke ve yasası var. AİHM çarşamba yapacağı değerlendirmede bence kendi kendisiyle büyük bir sınama içerisinde olacak, büyük bir sınav verecek. Daire bu konuda yapılan temyizi haklı görür, Türkiye’nin aleyhine karar verirse Türkçesi çok net söylüyorum; AB’nin üzerine bina edildiği değerlerin AİHM tarafından reddi, inkarı anlamına gelir. Bizim karşımıza ondan sonra kalkıp sizin ülkenizde öyle böyle diye bir konuşma yapamamaları gerekir. Türkiye’de ermeni soykırımı yoktur, vardır dedi diye hakkında soruşturma açılan, yargılanan kimse yoktur. O ülkeyle ilgili AB yetkililerin raporlarına bunu yazmalarını beklerim. Böyle bir düzenlemenin olması bir konuda devletin kabul ettiği kuralın aleyhine fikir açıklamayı suç sayan kanun AB değerlerine aykırıdır derhal yürürlükten kaldırılması lazım. Türklere ait camiler kundaklanıyor kimse ağzını açmıyor. Ama başka dine ait mabede saldırıda herkes ayağa kalkıyor. İki yüzlü değil, objektif tutum takınmaya herkesi davet ederim.”
Ajanslar

Yorumlar kapatıldı.