İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD’de Ermeni Lobisinden Fransız Büyükelçiye “Soykırım” Baskısı

İbrahim H. Aydoğan – Turkishny.com
Büyükelçi Araud, “Aslına bakarsanız Fransa’da Ermeni Soykırımı’nın inkarına ilişkin bir kanun bulunmuyor. Sadece Holokost’un inkarına ilişkin bir kanun bulunuyor. Çünkü Yahudi Soykırımına ilişkin bir görüş bildirilebilmesi söz konusu değil. Holokost vuku bulmuştur. Bu nedenle de Holokost olmadı diye bir görüş öne sürmeniz söz konusu olamaz. Bu bir gerçektir” diye konuşmuştu… Yoğun baskı sonrasında geri adım atan Büyükelçi Araud, Fransa’nın sözde Ermeni soykırımını tanıdığını ve daha önce sözde Ermeni soykırımına ilişkin olarak yaptığı açıklamaların yanlış yorumlandığını ileri sürdü. İlk açıklamasıyla tamamıyla zıt beyanatında Büyükelçi Araud, 1915 olaylarından modern tarihin ilk soykırımı şeklinde söz etti.

 ***

Fransa’nın ABD Büyükelçisi Gerard Araud, 1915 olaylarına ilişkin açıklamalarının ABD’deki Ermeni diasporasının tepkisine neden olması sonrasında geri adım attı.
MSNBC’de “Andrea Mitchell Reports” adlı programda Fransa’da ifade hürriyetine ilişkin sohbet sırasında sunucunun Fransa’da Holokost ve sözde Ermeni Soykırımı’nı inkarın yasak olduğuna ilişkin açıklamasını düzelten Büyükelçi Araud, “Aslına bakarsanız Fransa’da Ermeni Soykırımı’nın inkarına ilişkin bir kanun bulunmuyor. Sadece Holokost’un inkarına ilişkin bir kanun bulunuyor. Çünkü Yahudi Soykırımına ilişkin bir görüş bildirilebilmesi söz konusu değil. Holokost vuku bulmuştur. Bu nedenle de Holokost olmadı diye bir görüş öne sürmeniz söz konusu olamaz. Bu bir gerçektir” diye konuşmuştu.
Fransız Büyükelçi Gerard Araud’un 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarının Holokost gibi tarihi bir gerçek kabul edilemeyeceğine ve bu konuda farklı görüşlere açık olunduğuna ilişkin açıklamaları sonrasında ABD’deki Ermeni lobisi büyükelçiyi baskı altına aldı.
ABD’de Ermeni diasporasının en etkili kuruluşlarından Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA) da Fransa’nın ABD Büyükelçisi Araud ile irtibat kurarak sözde Ermeni soykırımına ilişkin açıklamalarına açıklık getirmesini talep etti.
Yoğun baskı sonrasında geri adım atan Büyükelçi Araud, Fransa’nın sözde Ermeni soykırımını tanıdığını ve daha önce sözde Ermeni soykırımına ilişkin olarak yaptığı açıklamaların yanlış yorumlandığını ileri sürdü. İlk açıklamasıyla tamamıyla zıt beyanatında Büyükelçi Araud, 1915 olaylarından modern tarihin ilk soykırımı şeklinde söz etti.

Yorumlar kapatıldı.