İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Yeni Türkiye’nin kahramanları!!’: ‘Erdoğan, Perincek, Öcalan’

Neval Kavcar
Doğu Perincek Ergenekon davasından yargılandı, içerde yattı. 17-25 Aralık sonrası dışarı salındı. Hemen hepsi gibi ‘AKP’nin işine yarayan yorumları ile İşçi Partisi adeta AKP’nin arka bahçesi konumuna girdi… Perincek’in önümüzdeki günlerde davası görülecek. Bakın Allah’ın işine ki “yurt dışına çıkış yasağı 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından oybirliği ile kaldırıldı.” Türk tezlerini savunmak Doğu Perincek’e mi kaldı? … . Erdoğan’ın Ermenilerden dilediği özür neydi sahi? AKP iktidarı döneminde ‘Ermeni tezlerine’ karşı bir çalışma yapıldı mı? Gül “tarihçilere bırakalım’ demişti. Peki, hangi tarihçiye bırakalım? ‘Türkler Ermenileri kesti’ diyen birine elbette. Velhasılı kelâm, AKP iktidar olduğundan beri onlarca devlet ‘Sözde soykırımı’ kabul eden yasalar çıkardı. AKP ne yaptı? Ermeni tezlerini destekler tarzda davrandı. Uzun uzun anlatmaya gerek yok yapılanları. Özetlersem: ‘Yeni Türkiye’nin kahramanları. ‘Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Perincek ve Abdullah Öcalan.’ (Bu da aşırı sağ görüş. HYETERT)

***
Bu kadarda olmaz denilen gelişmeler yaşanıyor. Doğu Perincek Ergenekon davasından yargılandı, içerde yattı. 17-25 Aralık sonrası dışarı salındı.
Hemen hepsi gibi ‘AKP’nin işine yarayan yorumları ile İşçi Partisi adeta AKP’nin arka bahçesi konumuna girdi. Geçtiğimiz yaz Cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında CHP’ye yapılan siyasi operasyonda başarılı oldular. Hem Emine Ülker Tarhan yeni parti kurdu, hem de CHP içinde oluşturulan memnuniyetsizlerle ‘Çatıya’ oy atacakların sayısı düşürüldü.
Geçtiğimiz aylarda ABD’li askere poşet geçirme eylemi, cemaate karşı AKP ile birlikte vuruşma gibi İP’nin yıldızını parlatıp, genel seçimde CHP oylarının bir kısmını kotarma faaliyeti hız kazandı.
Yurt dışında yaptıkları sözde bazı eylemler ve yürüyen mahkemeler dolayısı ile Perincek’in önümüzdeki günlerde davası görülecek. İP’liler yurt dışına çıkmayacak diye ağlaşıyordu. Bakın Allah’ın işine ki “yurt dışına çıkış yasağı 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından oybirliği ile kaldırıldı.”
28 Ocakta AİHM’de temyiz mahkemesi görülecek. Perincek, İsviçre’de 10 yıl önce “Ermeni soykırımının inkârını yasaklayan” yasadan sonra o ülkede konuşmalar yapmış, 3 ay hapis cezası almıştı. İşte o davanın temyizi var. Doğu Perincek Strasbourg’a ‘one minute’ demeye gidiyor. AİHM İsviçre’deki yasanın insan hakları ihlali olduğuna karar vermişti. Benzeri neticeyi alsın diye ‘yurt dışına çıkma yasağı’ kaldırıldı.
Tabii bu aşk sadece AKP ile Perincek arasında değil. Yandaşlarda durumu fark edip hemen mevziiyi aldı. Aşağıdaki köşe yazısı bunu kanıtlıyor.
“Yazık, bari (zahiren de olsa) Doğu Perinçek kadar olsaydınız. Geçen gün Aydınlık’ta kaleme aldığı bir yazıda, “İnsanlığın ve medeniyet devriminin lideri” dediği Hz. Peygamber’e saygının “geleceğin güvencesi” olduğunu dile getirirken, siz Hz. Peygamber’e hakaret edenlere saygı duymaktan bahsediyordunuz.” (Salih Tuna-Yenişafak-19 Ocak 2015)
Bu aşk karşılıksız değil. Nasıl bir anlaşma yapıldıysa artık, Ulusal kanal ‘havuz medyası’ gibi sunuyor haberleri. Muhalefete sanki farklı partiymiş ayağı ile AKP’ye yarayacak şekilde vuruyorlar. Tencere kapak gibiler. Genel seçime kadar süreç dikkatli izlenmeli.
***
“TÜRK TEZİNİ SAVUNMA” YARGININ VE PERİCEK’İN İŞİ Mİ?
Aydınlık yurt dışına çıkış yasağının kalkmasını şu başlıkla vermiş. “Strazburg yolunda ilk zafer.’ İşin ilginç yanı ise 4. Ağır cezanın yazdığı karardaki şu satırlar.
“AİHM’de gerçekleşecek davanın, Perinçek’in 1915 olaylarına dair şahsi görüşü ile sınırlı olmayıp, Türk Devletinin 1915 yılı Ermeni olayına ilişkin resmi tezlerinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nce kabul görülüp görülmeyeceği hakkında olduğu kaydedildi. Kararda, “Sanığın AİHM’deki duruşmaya katılması şahsi bir durumdan ziyade, Türkiye Cumhuriyeti’nin Ermeni olayı hakkındaki tez ve savunmalarını da yakından ilgilendiren bir husustur. Telafisi mümkün olmayan zararların doğabileceği anlaşılmış olup, her ne kadar sanık hakkında hükmedilen ceza miktarı fazla ise de, bir siyasi partinin genel başkanı olan sanığın mevcut duruma göre Türkiye’den kaçmayacağı kanaati oluştuğundan hakkındaki yurt dışı çıkış yasağının kaldırılmasına karar verilmiştir.” (4. Ağır ceza mahkemesi)
Türk tezlerini savunmak Doğu Perincek’e mi kaldı? 4. Ağır ceza adeta görevlendirme yapar gibi karar almış. Hele ‘telâfisi mümkün olmayan’ kısmına kendimi tutamadım güldüm. Erdoğan’ın Ermenilerden dilediği özür neydi sahi?
AKP iktidarı döneminde ‘Ermeni tezlerine’ karşı bir çalışma yapıldı mı? Gül “tarihçilere bırakalım’ demişti. Peki hangi tarihçiye bırakalım? ‘Türkler Ermenileri kesti’ diyen birine elbette.
Velhasılı kelâm, AKP iktidar olduğundan beri onlarca devlet ‘Sözde soykırımı’ kabul eden yasalar çıkardı. AKP ne yaptı? Ermeni tezlerini destekler tarzda davrandı. Uzun uzun anlatmaya gerek yok yapılanları.
Özetlersem: ‘Yeni Türkiye’nin kahramanları. ‘Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Perincek ve Abdullah Öcalan.’
***
CEMAL VE TALAT PAŞA İÇİN ‘ERMENİ SOYKIRIMCISI’ DEMEK DEVLETİN ‘RESMİ TEZİ MİDİR?’
TİİKP Davası Savunma” adlı kitabın Kaynak yayınevi tarafından basılıp, satıldığı dip notlarının da Mehmet Perincek tarafından yazılan şu satırlar doğru mudur?
“Cemal Paşa, (…) 1915 Ermeni soykırımının örgütleyici ve yönlendiricilerinden biri olmuştur.” Aynı tanım Enver Paşa için yapılıyor. Talat Paşa için ise şöyle deniyor: “Türkiye’de 1915 Ermeni soykırımının başta gelen örgütleyicisi”
TİİKP Davası savunması kitabında ‘Türkler Ermenilere soykırım uygulamıştır’ denilmiş. Bu ifadeler doğru mudur? Doğru ise Perincek mi ‘telafisi mümkün olmayan zararların’ önüne nasıl geçecek?

Yorumlar kapatıldı.