İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İHD ve Hafıza Merkezi ‘Soykırım Davası’na müdahil oluyor

Avukat Eren Keskin şunları söyledi: “AİHM, Perinçek’in Talat Paşa Komitesi liderliğini, soykırımın uluslararası bir yalan olduğu açıklamasını Lozan’da yapmış olmasına rağmen sözlerinin, Türkiye Ermenileri üzerindeki doğrudan etki doğuran etkisini göz ardı etmiştir. “Bu nedenle de biz dosyamızda Perinçek’in açıklamalarının sadece olayların tanımına ilişkin olmadığını, ayrımcılık suçu işlendiğini; kararın, Perinçek’in tanınmış bir Türkiyeli politikacı ve İşçi Partisi Genel Başkanı olduğu; Talat Paşa Komitesi’nin liderliğini yürüttüğü ve Komite’nin amaçları ve faaliyetleri göz önünde bulundurularak değerlendirilmesi gerektiğini savunduk. “Bu nedenle Ermeni Soykırımı’nın inkarının, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 10. maddesinin 2. fıkrasında belirtilen, ‘demokratik toplumlarda felaket kurbanlarının yakınlarının duygu ve haysiyetlerini korumak’ ilkesini ihlal ettiğini belirttik” (Bak sen, bizim inkar karşıtı İstanbul Ermenileri çok rahatsız olacak. HYETERT)

***
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Büyük Daire’de yeniden görülecek olan ‘Perinçek-İsviçre’ davasında, İnsan Hakları Derneği ile Hakikat Adalet Hafıza Merkezi müdahil oluyor. Yeniden görülecek olan davada ilk duruşma 28 Ocak’ta.
“Perinçek-İsviçre” davasına müdahil olmak için ortak hareket eden, Türkiye’den İnsan Hakları Derneği (İHD), Hakikat Adalet Hafıza Merkezi ve Toronto merkezli Uluslararası Soykırım ve İnsan Hakları Çalışmaları Enstitüsü, Büyük Daire’ye görüş bildirim dosyası sunacak.
Agos’ta yer alan habere göre, düzenlenen basın toplantısında, İHD ve Hafıza Merkezi adına dosyanın detaylarını aktaran Avukat Eren Keskin şunları söyledi:
“AİHM, Perinçek’in Talat Paşa Komitesi liderliğini, soykırımın uluslararası bir yalan olduğu açıklamasını Lozan’da yapmış olmasına rağmen sözlerinin, Türkiye Ermenileri üzerindeki doğrudan etki doğuran etkisini göz ardı etmiştir.
“Bu nedenle de biz dosyamızda Perinçek’in açıklamalarının sadece olayların tanımına ilişkin olmadığını, ayrımcılık suçu işlendiğini; kararın, Perinçek’in tanınmış bir Türkiyeli politikacı ve İşçi Partisi Genel Başkanı olduğu; Talat Paşa Komitesi’nin liderliğini yürüttüğü ve Komite’nin amaçları ve faaliyetleri göz önünde bulundurularak değerlendirilmesi gerektiğini savunduk.
“Bu nedenle Ermeni Soykırımı’nın inkarının, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 10. maddesinin 2. fıkrasında belirtilen, ‘demokratik toplumlarda felaket kurbanlarının yakınlarının duygu ve haysiyetlerini korumak’ ilkesini ihlal ettiğini belirttik”
Duruşma 28 Ocak’ta
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Daire’de yeniden görülecek ve ilk duruşması 28 Ocak’ta yapılacak olan Perinçek-İsviçre davasına müdahil olan diğer taraflar Ermenistan Cumhuriyeti, Türkiye Cumhuriyeti ve İsviçre-Ermenistan Derneği olacak.

Yorumlar kapatıldı.