İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Yalanları CHP’yi Karıştırdı!

İstanbul’da gerçekleştirilen Hrant Dink anmasında bazı CHP’li milletvekillerinin “Yüzleşin Hrant’la, Soykırımla!” pankartının arkasında yürümesi CHP’de krize neden oldu.CHP Beyoğlu İlçe Başkan Yardımcısı Barış Tınay, parti programında “soykırım” iddialarının reddedildiğini hatırlattı ve ilgili vekillerin parti programına uymadığı için disipline sevk edilmelerini talep etti. Dilekçede şu ifadelere yer verildi: “Parti programımızda (s.131-132) soykırım iddiaları ile ilgili yer alan ifadeler şu şekildedir: “Sözde Ermeni Soykırımı iddiası ile ülkemizin haksız önyargılarla suçlanmasına karşı bugüne kadar Partimiz öncülüğünde sürdürülen kararlı duruşa sahip çıkmaya devam edecektir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan önceki dönemde gerçekleştiği iddia edilen sözde Ermeni soykırımı konusunda ülkemizi suçlayıcı keyfi kararlar alınmaktadır. CHP, 1948’de BM Genel Kurulu’nda oybirliği ile kabul edilen Soykırımın Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi tarafından yapılan açık tanım çerçevesinde, konunun bağımsız tarihçiler tarafından, Türkiye, Ermenistan ve Rusya dâhil ilgili tüm ülke arşivlerine erişim olanakları kendilerine tanınarak, iddiaların gerçekçi ve doğru zeminde, önyargılara kapılmadan incelenmesi gerektiği görüşündedir.”
İlgili parti programı ifadesine istinaden; parti tüzüğümüzün 70. Maddesinde “Kesin Çıkarma Cezası Gerektiren Parti Suçları” başlığında yer alan “Programa ve Tüzük kurallarına, kurultay ve yetkili organ kararlarına aykırı davranmak” ve “Partide aldıkları görev ve sorumlulukla ve üyelikle bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunmak” (md. 70A) maddelerinin ihlali söz konusudur.
İlgili kişilerin TBMM üyesi olması nedeniyle tüzüğümüzün 68A maddesine göre Parti Meclisi tarafından Yüksek Disiplin Kurulu’na sevkedilmesi gerekmektedir.
Sonuç ve İstem:
Dilekçemin parti meclisi gündemine alınarak değerlendirilmesini, konunun muhatabı olan milletvekillerinin yüksek disiplin kuruluna sevk edilmesini ve gerekli disiplin cezasının uygulanmasın,
arz ve talep ederim.
Saygılarımla.
Barış Tınay
CHP Beyoğlu İlçe Başkan Yardımcısı”
İşte o dilekçe:

Odatv

Yorumlar kapatıldı.