İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Soykırım pankartının ardında Yeni CHP Yöneticileri..

Hrant Dink yürüyüşü Soykırım propagandasına dönüştürülürken, CHP Genel Başkan Yardımcıları Şafak Pavey ve Sezgin Tanrıkulu “Yüzleşin! Hranta!.. Soykırımla” pankartının arkasında yürüdü. Pankartın arkasında yürüyen diğer CHP milletvekili Umut Oran ise, Sosyalist Enternasyonel Genel Başkan Yardımcısı görevinde bulunuyordu. Yürüyüşte yerini alan diğer milletvekilleri ise,İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Kadir Gökmen Öğüt, Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün , İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu ve Alaattin Yüksel oldu.

HRANT DİNK YÜRÜYÜŞÜNÜ SOYKIRIM PROPAGANDASINA ÇEVİRDİLER..
Hrant Dink’in ölüm yıldönümünde, her yıl olduğu gibi bu yıl da buluşma adresi Taksim’di.
Hrant Dink’i anmak için toplananlar saat 13:00’te yürüyüşe başladı. Kortejin önündeki iki pankart ise dikkat çekiciydi. Siyah branda üzerinde, “Yüzleşin, Hrant’la, Soykırım’la” yazılıydı.
Pankartın arkasında Dink’in eşi Rakel Dink, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrukulu, Umut Oran, Şafak Pavey vardı.
Talimhane’den yola çıkan kortej saat 15:00’e yaklaşırken  Agos’un önüne ulaştı.
Dink’in katledildiği kaldırıma karanfiller bırakıldı. Yürüyüşte taşınan “soykırım pankartı” AGOS Gazetesi’nin girişine de asıldı. Bu kez daha büyük puntolarla hazırlanmıştı. Hrank Dink’in ölüm yıldönümünde, konuşmayı yazar Murathan Mungan yaptı.
Mungan’ın konuşması da sözde soykırım iddiaları üzerine kuruluydu. Konuşma sonrasında Dink’in eşi Rakel Dink, yürüyüşe katılanları selamladı.
1915 olaylarını anma etkinliğine dönüşen yürüyeşe katılımın önceki yıllara oranla düşük olması dikkat çekti.
Soykırım propogandasına dönüştürüldü paylaşan: ulusalkanal
DEMİRTAŞ “ERMENİ SOYKIRIMINI KABUL EDİYORUZ”
HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, CNN Türk’te Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı.
Programda Ermeni soykırım iddialarına da yanıt veren Demirtaş, bunun gerçekleştiğini ve şüphe duymadıklarını söyledi. Soykırımı kabul eden Demirtaş ayrıca, soykırımda Kürtlerin de rolü olduğunu ifade etti.
Demirtaş CNN Türk’te katıldığı canlı yayında Ermeni soykırım iddiaları hakkında şunları söyledi:
“Biz hiç tereddüt etmeden Ermeni soykırımının gerçekliğini kabul ediyoruz. Kürtlerin de herkesin de rolü olmuştur bu soykırımda. Ama siyasi irade Enver Paşa ve Talat Paşa’nın başını çektiği İttihat ve Terakki’idir. Madem Osmanlı’nın bütün mirasını sahipleniyorsanız çıkın bunu da sahiplenin. Öyle değilse de bu acı ile yüzleşilsin” diye konuştu.
CHP’DEN ÜST DÜZEY TEMSİL..
Yeni CHP Genel başkan yardımcısı görevi ile CHP adına “Dersim katliamı için özürü dileyen Sezgin Tanrıkulu Soykırım pankartının ardında da yerini aldı. Ve elbette ki küresel ilişkileri olan CHP Genel başkan yardımcısı Şafak Pavey de.. Ancak pankartın arkasındaki diğer isim gerçekten şaşırtıcı.. Kılıçdaroğlu tarafından Sosyalist Enternasyonel Genel başkan yardımcısı yapılan, 2008 yılının CHP Genel Başkanı adaylarından Umut Oran’ın bu pankartın arkasında duruşu bilinçli bir tercih değilse, Kılıçdaroğlu ile değişen CHP politikalarının bir yansıması mıdır?
Umut Oran’dan bu pankart arkasındaki yürüyüşü için açıklama beklemek CHP lilerin hakkıdır.
YÜRÜYÜŞE KATILAN CHP MİLLETVEKİLLERİ..
İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Kadir Gökmen Öğüt, Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün , İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu ve Alaattin Yüksel de yürüyüşte yerini aldı.
CHP MİLLETVEKİLLERİ ALİ ÖZGÜNDÜZ VE DİLEK AKAGÜN YILMAZ İSE STRAZBURG YOLUNDA..
CHP soykırım iddiası pankartının arkasında üst düzey temsil edilirken, İP Genel başkanı Doğu Perinçek ise yurtdışı yasağının kalkmasının ardından  28 Ocak’ta Ermeni soykırım iddialarına karşı Türkiye’yi savunmak için strazburg’a gitmeye hazırlanıyor.
Talatpaşa Komitesi Perinçek’e destek için 28 Ocak’ta Strazburg’da olacak.. Bunun yanında konu ile ilgili hassasiyet gösteren vatandaşların da destek için Strasburg’da olması bekleniyor..
CHP milletvekilleri Dilek Akagün Yılmaz ve Ali Özgündüz de 28 Ocak’ta Strazburg’a gideceklerini açıkladı ve destek için vatandaşlara çağrı yaptılar..
ERMENİ SOYKIRIM İDDİASINDA DA 2 CHP..
Dersim İddiaları, PKK ile müzakere süreci, Açılım politikası, Yeni Anayasa’da anayasanın başlangıç ilkeleri , Ulus devlet, Anadilde eğitim konularında olduğu gibi 2 CHP tablosu ortada duruyor. Ancak Türkiye Cumhuriyetini mahkum ettirmeye çalışanlar maalesef Kılıçdaroğlu eli ile CHP’nin üst yönetiminde temsil ediliyor.. Ve CHP adına onlar konuşuyor..
CHP YÖNETİMİNDEN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ..
CHP YÖNETİMİ ERMENİ SOYKIRIM İDDİASINI DESTEKLEMEKTE MİDİR?
CHP YÖNETİMİ ERMENİ SOYKIRIMI İDDİALARININ ARKASINDA DEĞİLSE, BU YÖNETİCİLERİ DERHAL YÖNETİMDEN UZAKLAŞTIRMALIDIR.
CHP’Yİ ERMENİ SOYKIRIM İDDİASININ DESTEKÇİSİ GÖSTEREN BU VEKİLLER DERHAL DİSİPLİNE VERİLMELİDİR..
CHP’DEN SÜHEYL BATUM GİBİ PARTİ İLKELERİNİ SAVUNANLAR DEĞİL, PARTİYİ ERMENİ SOYKIRIM DESTEKÇİSİ GÖSTEREN BU VEKİLLERİN İLİŞİĞİ KESİLMELİDİR.
        Çağdaş ulusal Çizgi
    Haber Analiz  / Neriman fidan

Yorumlar kapatıldı.